Ελλάδα

Τέμπη: Στους 57 οι νεκροί, ταυτοποιήθηκαν οι 36

Τέμπη: Στους 57 οι νεκροί, ταυτοποιήθηκαν οι 36

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Για την πορεία των ερευνών στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη προέβη σε νέα ενημέρωση η Πολιτική Προστασία, ανακοινώνοντας ότι είναι 57 επιβεβαιωμένοι νεκροί, 36 νεκροί έχουν ταυτοποιηθεί, 38 επιβάτες νοσηλεύονται.

Για την πορεία των ερευνών στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη προέβη σε νέα ενημέρωση η Πολιτική Προστασία, ανακοινώνοντας ότι είναι 57 επιβεβαιωμένοι νεκροί, 36 νεκροί έχουν ταυτοποιηθεί, 38 επιβάτες νοσηλεύονται. Αναφερόμενος στις σημερινές εξελίξεις, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακόγιαννης είπε ότι «πυροσβέστες, από χθες το απόγευμα, πραγματοποιούν σάρωση στις άμορφες μάζες των βαγονιών και στο έδαφος. Σκοπός ο πιθανός εντοπισμός αγνοουμένων και η τυχόν συλλογή δειγμάτων βιολογικού υλικού».

Ο κ. Βαθρακόγιαννης είπε ότι εκτιμάται ότι σήμερα το μεσημέρι θα έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες.

Τέμπη: 7 άνθρωποι δίνουν μάχη σε ΜΕΘ

Από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ, ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των νεκρών παραμένει στους 57, ενώ δόθηκε η σύσταση να μην προστίθενται οι νεκροί με τον αριθμό όσων έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι.

Για νοσηλεία παραμένουν στα νοσοκομεία 38 επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας. Οι 31 εξ αυτών είναι σε απλές κλίνες, ενώ 7 άνθρωποι δίνουν μάχη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η διαδικασία ταυτοποίησης σορών με τη μέθοδο DNA γίνεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Από τα δείγματα έχουν ταυτοποιηθεί 36 νεκροί, ενώ έχουν ήδη ενημερωθεί 11 οικογένειες, με την επώδυνη διαδικασία να συνεχίζεται.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.