Ελλάδα

Τέμπη: Ο εφιάλτης της Ελίνας που σώθηκε από θαύμα – «Δεν ζούμε, απλά επιβιώνουμε»

Τέμπη: Ο εφιάλτης της Ελίνας που σώθηκε από θαύμα – «Δεν ζούμε, απλά επιβιώνουμε»

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Μία εβδομάδα μετά την μεγάλη τραγωδία οι συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών αναζητούν ευθύνες για όσα συνέβησαν στα Τέμπη.

Θλίψη προκαλεί το κείμενο που έγραψε η Ελίνα που γλίτωσε απ’ το μοιραίο δυστύχημα. «Η ζωή μου δεν θα είναι ίδια με πριν». Το κείμενο βγήκε στη δημοσιότητα απ’ την εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» καθώς τα λόγια της Ελίνας συγκλονίζουν.

«Πέρασε μία εβδομάδα. Για μένα είναι σαν να πέρασαν μήνες. Σταμάτησε λίγο απότομα η ζωή μου. Δεν θυμίζει ίδια με πριν», γράφει.

Και συνεχίζει: «Η καθημερινότητα δεν είναι ίδια δυστυχώς. Δεν κατάφερα να γυρίσω στη δουλειά, δεν κατάφεραν να κοιμηθώ, δεν κατάφερα να φάω το αγαπημένο μου φαγητό έστω να πάρω τα χάπια μου. Δεν κατάφερα να αγκαλιάσω τους ανθρώπους μου, δεν κατάφεραν να βγω στο μπαλκόνι να δω ότι η ζωή συνεχίζεται, όπως είπαν όλοι. Μάλλον για σας…».

«Λες, τουλάχιστον κατάφερα να ζήσω. Εμείς όμως ακόμη δεν ζούμε, απλά επιβιώνουμε. Οι εικόνες παραμένουν στο μυαλό καρφωμένες. Η μυρωδιά έρχεται πολλές φορές ξανά στην επιφάνεια. Οι φωνές και τα ουρλιαχτά στ’ αυτιά. Βουητό. Συνεχίζει ο ίδιος εφιάλτης για εμάς, αλλά δεν τα παρατάς. Όχι για σένα, αλλά γιατί έζησες για να διεκδικήσεις αυτά που έχασαν τα παιδιά που έφυγαν. Να διεκδικήσεις να ζήσεις σε μία χώρα με ασφάλεια. Αστείο; Ευχαριστούμε Ελλάδα», καταλήγει η Ελίνα.

Η Ελίνα βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και χρειάζεται υποστήριξη ψυχολόγου μετά τα όσα έζησε.

Παρά τις εξαγγελίες της Πολιτείας πως κλιμάκια ψυχολόγων θα βρίσκονται κοντά στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και των ανθρώπων που επέζησαν από το μοιραίο τρένο, ο πατέρας της Ελίνας κατήγγειλε ότι η κόρη δεν κατάφερε να βρει κάποιον υπεύθυνο όταν κάλεσε στη Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments