Πολιτική

Άδωνις:Παράνομη αναρρωτική άδεια χορήγησε πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ στον συνδικαλιστή που τοποθέτησε τον σταθμάρχη

Άδωνις:Παράνομη αναρρωτική άδεια χορήγησε πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ στον συνδικαλιστή που τοποθέτησε τον σταθμάρχη

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Στη σύγκρουση των τρένων και σε προεκτάσεις αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Στη σύγκρουση των τρένων και σε προεκτάσεις αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Σχετικά με τις ευθύνες για το δυστύχημα, κατέστη σαφές ότι «η κυβέρνηση δεν έχει την κύρια ευθύνη για το ότι δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως η τηλεδιοίκηση. Η κυβέρνηση έχει όμως το συγκεκριμένο μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί», τόνισε ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης και έδωσε ένα παράδειγμα για να δώσει την σωστή διάσταση της ευθύνης. «Όταν έγινα υπουργός Ανάπτυξης το 2019, έλαβα μια επιστολή από τον τότε Ευρωπαίο επίτροπο Χάαν. Ο Επίτροπος ήταν ανήσυχος για καθυστέρηση, ακόμη και για ολικό «πάγωμα» των μεγάλων έργων αναφορικά με τους σιδηροδρόμους».

Σε αντίθεση με την Νέα Δημοκρατία, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ λέει υπερβολές, παριστάνει τον άσπιλο και τον αμόλυντο και έφθασε στο σημείο μάλιστα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πέρκα να υποστηρίξει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία ευθύνη!». «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και παραέχει το δικό του μερίδιο ευθύνης».

Ως προς το έργο της τηλεματικής, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε ότι, στη ΝΔ, «από το 2019 έως σήμερα, υλοποιήσαμε το 70% του έργου της τηλεματικής και απομένει το υπόλοιπο 30%.  Όμως, τα τρένα λειτουργούσαν με ασφάλεια επί έναν αιώνα και χωρίς τηλεματική. Σήμερα, 24 χώρες μέλη της Ε.Ε. δεν έχουν ολοκληρωμένο σύστημα τηλεματικής. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ασφαλείς!».

Στη συνέχεια,  ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ επισήμανε εύλογα πως «χωρίς ανθρώπινο λάθος, όμως, δεν υπάρχει δυστύχημα. Ο ανθρώπινος παράγοντας παίζει πάντα ρόλο».

Ως προς τον σταθμάρχη, ο Υπουργός τόνισε ότι «είναι άπειρος σταθμάρχης, τον έβαλε βάρδια και μάλιστα «γερμανικό νούμερο» ο προϊστάμενός του σε κομβική και πολύ κρίσιμη πόλη. Είναι δυνατόν να φταίει η Κυβέρνηση για την απόφαση αυτή;».

Αναφορικά με τα αίτια του δυστυχήματος, ο κ, Γεωργιάδης εύλογα υπενθύμισε ότι «ένας άνθρωπος έκανε τρία συνεχόμενα λάθη. Στη Λάρισα, υπήρχε πλήρες τοπικό ηλεκτρονικό σύστημα (αυτόματο σύστημα διαδρομής) το τρένο θα πήγαινε μόνο του, αλλά δεν το έβαλε μπροστά. Μετά, έβαλε λάθος το κλειδί. Τρίτον, δεν είδε το κόκκινο λαμπάκι στον τοίχο επί 12, 5 λεπτά. Είναι αυτά ευθύνη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης;».

Σχετικά με το ρουσφέτι, ο σταθμάρχης προσελήφθη στη θέση του μέσα από τον πίνακα της κινητικότητας, μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Ως προς την τοποθέτησή του  σταθμάρχη στη Λάρισα, ο κύριος Γεωργιάδης επισήμανε ότι «τον τοποθέτησε ένας γνωστός συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ. Όταν, δε, πληροφορήθηκε το δυστύχημα, πήρε άδεια από υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, γιατρό, για ένα ολόκληρο μήνα, για να αποφύγει εμπλοκή με την τραγωδία. Παράνομη είναι λοιπόν η αναρρωτική άδεια και αύριο θα τεθεί σε αργία!».,

Τέλος, αναφορικά με τον εκλογικό στόχο της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως στόχος της ΝΔ ήταν και παραμένει ο ίδιος: η αυτοδυναμία, που ελπίζουμε να μας δώσει ο ελληνικός λαός».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments