Ελλάδα

Qatargate: Προσφεύγει στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου η Εύα Καϊλή – Η δήλωση Δημητρακόπουλου

Qatargate: Προσφεύγει στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου η Εύα Καϊλή – Η δήλωση Δημητρακόπουλου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Mετά την απόρριψη της έφεσής της

Στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου προσφεύγει η Εύα Καϊλή, μετά την απόρριψη της έφεσής της. Πήγαμε στον ‘Αρειο Πάγο, γιατί έτσι, πετυχαίνουμε απ’ τους δύο μήνες να πάμε στον ένα μήνα για να έχουμε δικαίωμα αίτησης αποφυλάκισης» σημειώνει σε γραπτή δήλωσή του ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παντσέρι μέσω των πληροφοριών που παρείχε θα λάβει μειωμένη ποινή για τη συμμετοχή του σε αυτό. Οι λεπτομέρειες που περιγράφονται σε αυτήν την αναφορά προέρχονται από τις ηχογραφημένες καταθέσεις και παρουσιάζουν μόνο την πλευρά Παντσέρι. Οι καταθέσεις αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο δικαστήριο, αλλά πιθανότατα θα αμφισβητηθούν από τους εισαγγελείς.

Τα πρακτικά των συνεντεύξεων που διέρρευσαν δείχνουν ότι το σκάνδαλο διαφθοράς ξεκίνησε από το Μαρόκο και όχι από το Κατάρ. Στις συνεντεύξεις, ο Παντσέρι περιέγραψε πώς ξεκίνησε το 2012, μια σχέση με τον Abderrahim Atmoun, ο οποίος σήμερα υπηρετεί ως πρεσβευτής του Μαρόκου στην Πολωνία. Ο Παντσέρι είπε ότι ο Μαροκινός διπλωμάτης πλήρωσε 50.000 ευρώ για μια εκδήλωση της προεκλογικής του εκστρατείας στο Μιλάνο το 2014 και ότι «η φιλία του με τον Atmoun έχει γίνει ισχυρότερη με την πάροδο του χρόνου». Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ο Πρέσβης Atmoun πλήρωσε επίσης για πολυτελή ταξίδια στο Μαρόκο για την Εύα Καϊλή, τον Φραντσέσκο Τζόρτζι και δύο άλλους βουλευτές της ΕΕ, τον Αντρέα Κοτσολίνο και τη Μαρία Αρενά.

Σύμφωνα με τον Παντσέρι, το Μαρόκο άρχισε να τροφοδοτεί με τσάντες με μετρητά τους εμπλεκόμενους από το 2019, όταν αυτός και ο Τζόρτζι συμφώνησαν να παίρνουν 50.000 ευρώ ετησίως με αντάλλαγμα να εργαστούν για να δημιουργήσουν μια ευνοϊκή εντύπωση για το κράτος της Βόρειας Αφρικής στους κύκλους χάραξης πολιτικής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο πρώην ευρωβουλευτής ισχυρίστηκε επίσης ότι παρόμοια συμφωνία είχε συναφθεί με τους αξιωματούχους της κυβέρνησης της Μαυριτανίας περίπου την ίδια περίοδο. Ο Παντσέρι είπε ότι αυτή η κατάσταση διήρκεσε μόνο το 2019, με τον ίδιο και τον Τζόρτζι να λαμβάνουν μόνο δύο πληρωμές 50.000 ευρώ ο καθένας. Η κυβέρνηση του Μαρόκου έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη στο σκάνδαλο, ενώ η Μαυριτανία δεν έχει απαντήσει ακόμη σε αίτημα για σχόλιο της DW.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments