Ελλάδα

Διοικητής ΥΠΕ μετά την ανακρίτρια: Σε αναστολή καθηκόντων και πειθαρχικό οι ιατροί που έδωσαν άδεια

Διοικητής ΥΠΕ μετά την ανακρίτρια: Σε αναστολή καθηκόντων και πειθαρχικό οι ιατροί που έδωσαν άδεια

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

«Πειθάρχησα στις εντολές του διευθυντή μου» - «Ξηλώνουν» τους γιατρούς που έδωσαν άδεια στον επόπτη

Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας προσήλθε σήμερα ο διοικητής 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης, ώστε να καταθέσει στην ανακρίτρια το πόρισμα της ΕΔΕ για τους δύο γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου σε ότι αφορά τη χορήγηση αναρρωτικής άδειας στον επιθεωρητή – προϊστάμενο του ΟΣΕ.

Μετά την κατάθεση του στον ανακριτή και σχετικά με την χορήγηση αναρρωτικής άδειας στον επιθεωρητή προϊστάμενο του ΟΣΕ ανέφερε: «Θέσαμε σε αναστολή καθηκόντων τους δυο γιατρούς και παράλληλα ξεκίνησε και η πειθαρχική διαδικασία παραπομπής τους στο πειθαρχικό συμβούλιο της 5ης ΥΠΕ».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σερέτης αναφέρθηκε στους τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, επισημαίνοντας ότι επτά άτομα βρίσκονται στις ΜΕΘ εκ των οποίων δύο στη Θεσσαλονίκη, τέσσερις στο ΠΓΝ και τέλος ένας στο ΓΝΛ.

Επίσης, ο κ. Σερέτης σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως «η αναρρωτική άδεια δόθηκε κατά παράβαση όλων των πρωτοκόλλων», ενώ ήδη οι δύο γιατροί τέθηκαν σε αναστολή καθηκόντων. Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει τη δικαστική διερεύνηση, ώστε να εξεταστούν τυχόν ποινικές ευθύνες του, όπως και την υπηρεσιακή διερεύνηση από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 5ης ΥΠΕ.

Το πόρισμα για την αναρρωτική του επιθεωρητή

Από την ΕΔΕ ότι ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα ΤΕΠ αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση και εν συνέχεια ο επιμελητής κατ’ εντολή του διευθυντή έδωσε 30ήμερη αναρρωτική άδεια. Η σπουδή έκδοσης μιας τέτοιας γνωμάτευσης εκτός της συνήθους διαδικασίας που απαιτεί επίσκεψη σε ΤΕΠ ή σε τακτικό ραντεβού και διαγνωστικό έλεγχο και στον χρόνο που γίνεται ήτοι ένα 24ώρο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα δικαιολογεί απολύτως τον πειθαρχικό έλεγχο και την ποινική αξιολόγηση των συμπεριφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής της νευροχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Βόλου φέρεται να επικαλέστηκε αδυναμία συνταγογράφησης και εξ αυτού του λόγου ζήτησε από τον επιμελητή της κλινικής να συνταγογραφήσει την αναρρωτική άδεια «λόγω αδυναμίας βάδισης», ενώ ως λόγο χορήγησης της αναρρωτικής ανέφερε στο σημείωμά του προς τον επιμελητή ότι «διαπιστωνεται Οσφυακη στένωση και βαριές βλάβες συντηρητικής αντιμετώπισης μετα απο χειρουργείο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments