Διεθνή

Qatar gate: Στη φυλακή για δύο ακόμη μήνες η Εύα Καϊλή

Qatar gate: Στη φυλακή για δύο ακόμη μήνες η Εύα Καϊλή

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Στη φυλακή για άλλους δύο μήνες θα παραμείνει η Εύα Καϊλή

Στη φυλακή για άλλους δύο μήνες θα παραμείνει η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με την απόφαση των Βέλγων δικαστών. Κατά έναν μήνα παρατείνεται, δε, η κράτηση του Μαρκ Ταραμπέλα.

Όπως αναφέρει το ανακοινωθέν του γραφείου του ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Βελγίου:

«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, οι Eύα Καϊλή και Μαρκ Ταραμπέλα, μέλη της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης, κατηγορούμενοι για διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, εμφανίστηκαν στις 28 Φεβρουαρίου ενώπιον του Εφετείου.

Η προδικαστική κράτηση των δύο αυτών υπόπτων παρατάθηκε κατά δύο και ένα μήνα αντίστοιχα. Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν προς το παρόν περαιτέρω πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τυχόν νέες εξελίξεις με δελτίο τύπου».

Γιατί απέρριψε το αίτημα της Εύας Καϊλή ο δικαστής

Η Εύα Καϊλή είναι η μόνη η οποία αρνείται την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate, σε αντίθεση με τους Παντσέρι και Τζόρτζι.

Η πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής αρνείται τη συμμετοχή της και αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο άλλαξε δικηγόρο καθώς ο προηγούμενος της πρότεινε να συνεργαστεί με τις Αρχές, για να έχει ηπιότερη μεταχείριση. Εκείνη ωστόσο αρνήθηκε εμμένοντας στην αθωότητά της.

Επιπλέον στην τελευταία της ακρόαση πριν από λίγες ημέρες, η Εύα Καϊλή ισχυρίστηκε και πάλι ότι την έχει ανάγκη το δύο ετών παιδί της, με τον δικαστή να σχολιάζει ότι πλέον η μικρή έχει τον πατέρα της ο οποίος αποφυλακίστηκε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments