Global News

CNN: Ρωσίδες ζητούν από τον Πούτιν να σταματήσει να στέλνει τους γιους και τους συζύγους της στη σφαγή

CNN: Ρωσίδες ζητούν από τον Πούτιν να σταματήσει να στέλνει τους  γιους και τους συζύγους της στη σφαγή

Πηγή Φωτογραφίας: Bulletin of the Atomic Scientists

«Ο άντρας μου... βρίσκεται στη γραμμή επαφής με τον εχθρό», λέει μια γυναίκα στην ηχογράφηση.

Μια ομάδα Ρωσίδων συζύγων και μητέρων κάλεσε τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να σταματήσει να στέλνει τους συζύγους και τους γιους τους «στη σφαγή» αναγκάζοντάς τους να ενταχθούν σε ομάδες επίθεσης χωρίς επαρκή εκπαίδευση ή προμήθειες. Σε ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε από το ανεξάρτητο ρωσικό κανάλι Telegram SOTA, οι γυναίκες είπαν ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα «αναγκάστηκαν να ενταχθούν σε ομάδες επίθεσης» στις αρχές Μαρτίου, παρά το γεγονός ότι είχαν μόλις τέσσερις ημέρες εκπαίδευσης από την κινητοποίησή τους τον Σεπτέμβριο. Το βίντεο δείχνει τις γυναίκες να κρατούν μια πινακίδα στα ρωσικά που γράφει, 80 Ξεχωριστή Μεραρχία Πυροβολικού Χαουιτζέρ με ημερομηνία 11 Μαρτίου 2023.

«Ο άντρας μου… βρίσκεται στη γραμμή επαφής με τον εχθρό», λέει μια γυναίκα στην ηχογράφηση. «Οι κινητοποιημένοι άντρες μας στέλνονται σαν αρνιά στη σφαγή για να εισβάλουν σε οχυρές περιοχές — πέντε κάθε φορά, ενάντια σε 100 βαριά οπλισμένους άντρες του εχθρού», συνέχισε. Είναι έτοιμοι να υπηρετήσουν την πατρίδα τους, αλλά σύμφωνα με την εξειδίκευση για την οποία έχουν εκπαιδευτεί, όχι ως έφοδοι. Ζητάμε να αποσύρετε τα παιδιά μας από τη γραμμή επαφής και να παρέχετε στους πυροβολικούς πυροβολικό και πυρομαχικά. Το CNN δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τους ισχυρισμούς που έκανε η ομάδα των γυναικών στο βίντεο. Η κίνηση της Ρωσίας να στείλει εκατοντάδες χιλιάδες για να πολεμήσουν στα πεδία των μαχών της Ουκρανίας προκάλεσε διαφωνίες και διαμαρτυρίες και ώθησε πολλούς Ρώσους — ιδίως νέους άνδρες — να εγκαταλείψουν τη χώρα.

«Φύγαμε από τη Ρωσία γιατί θέλουμε να ζήσουμε», είπε στο CNN ένας άνδρας, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί για να προστατεύσει τα αγαπημένα του πρόσωπα που έμειναν πίσω. «Φοβόμαστε ότι μπορεί να μας σταλούν στην Ουκρανία». Οικογένειες στρατευμένων Ρώσων ανδρών επέκριναν την κινητοποίηση, λέγοντας ότι πλήττεται από προβλήματα όπως ζητήματα πειθαρχίας και έλλειψη ηγεσίας από μεσαίους αξιωματικούς, ανύπαρκτη εκπαίδευση καθώς και υλικοτεχνικές δυσκολίες όπως ανεπαρκείς στολές, φτωχό φαγητό και έλλειψη ιατρικών προμηθειών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments