Πολιτική

Σακελλαροπούλου σε Χριστοδουλίδη: Διαρκές μέλημα το Κυπριακό

Σακελλαροπούλου σε Χριστοδουλίδη: Διαρκές μέλημα το Κυπριακό

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Τη διαβεβαίωση ότι το Κυπριακό είναι «διαρκές μέλημα και κορυφαία εθνική προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής» έδωσε στον νέο πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Τη διαβεβαίωση ότι το Κυπριακό είναι «διαρκές μέλημα και κορυφαία εθνική προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής» έδωσε στον νέο πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ειδική αναφορά έγινε στην τραγωδία των Τεμπών. «Θα ήθελα να σας εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια» είπε η κυρία Σακελλαροπούλου για τους δύο Κύπριους φοιτητές, που ήταν μεταξύ των επιβατών στη μοιραία αμαξοστοιχία. «Η Ελλάδα και η Κύπρος, η Κύπρος και η Ελλάδα, πενθούν. Κι αν θέλετε, η ευθύνη όλων εμάς που βρισκόμαστε σε θέσεις εξουσίας, και το καλύτερο μνημόσυνο για αυτούς που αδίκως έχασαν τη ζωή τους, είναι μέσα από τις ενέργειές μας, μέσα από τις πράξεις μας, να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην τύχουν ξανά τέτοιου είδους περιστατικά» ήταν η δήλωση του κ. Χριστοδουλίδη.

Κομβικό στοιχείο στις δηλώσεις ήταν το Κυπριακό. «Πιστεύω ότι κοινός στόχος των χωρών μας παραμένει πάντα η επίτευξη συμφωνημένης λύσης στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, μιας λύσης που θα διασφαλίζει την απαλλαγή της Κύπρου από το αναχρονιστικό σύστημα των εγγυήσεων και του δικαιώματος επέμβασης στις κυπριακές υποθέσεις, καθώς και την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής. Και, βέβαια, την εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε όλη την Κύπρο» τόνισε η κυρία Σακελλαροπούλου.

«Η παρούσα κατάσταση πραγμάτων στην Κύπρο αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί να αποτελεί, δεν μπορεί να είναι το μέλλον της Κύπρου, δεν μπορεί η Λευκωσία να συνεχίσει να είναι η τελευταία διαιρεμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης» είπε με τη σειρά του ο Κύπριος πρόεδρος, σημειώνοντας ότι η κυβέρνησή του θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να σπάσει το αδιέξοδο και να πετύχει την απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου.

«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο που θεωρούμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να διαδραματίσει έναν καθοριστικό ρόλο. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα συνεχίσει να είναι και μετά από μια ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού. Και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει όλα εκείνα τα κίνητρα, έτσι ώστε να οδηγήσει σε μια αμοιβαία αποδεκτή κατάσταση πραγμάτων» ανέφερε.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε ειδική τελετή, απένειμε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Σωτήρος.

Θα ακολουθήσει γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments