Πολιτική

Το Μεγαλύτερο Μητροπολιτικό Πάρκο της Ευρώπης φέρνει την υπογραφή και του Άδωνι

Το Μεγαλύτερο Μητροπολιτικό Πάρκο της Ευρώπης φέρνει την υπογραφή και του Άδωνι

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Με συνεχή και επίμονο αγώνα, ο Άδωνις Γεωργιάδης κατάφερε να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση αυτού του τεράστιου έργου.

Η Ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου δεν θα μετουσιωνόταν, πιθανότατα, ποτέ στο μεγαλύτερο και επιβλητικότερο Πάρκο σε ολόκληρη την Ευρώπη, χωρίς την αποφασιστική και ουσιαστική παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη.  Το έργο είναι δικαιολογημένα συνυφασμένο με τις συστηματικές προσπάθειες που καταβάλλει άοκνα, εδώ και χρόνια, ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης. Η οριστική και τελική χρηματοδότηση του έργου φέρει, όμως, την προσωπική σφραγίδα του Άδωνι, ο οποίος, ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ανέλαβε δράση και βρήκε τους αναγκαίους και κατάλληλους πόρους του εμβληματικού έργου για τον Φάληρο, τους γύρω δήμους, την Αττική.

Με συνεχή και επίμονο αγώνα, ο Άδωνις Γεωργιάδης κατάφερε να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση αυτού του τεράστιου έργου. Στο αστρονομικό ποσό των 365, 4 εκατομμυρίων ευρώ φθάνει το ύψος της χρηματοδότησης, το οποίο εξασφαλίζεται μέσω ΕΣΠΑ, μέσα από την ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη».

Με αυτόν τον τρόπο μπαίνει ένα τέρμα, αφού ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε στενή συνεργασία με τον Γ. Πατούλη, βάζει φρένο στην κατάσταση της παρατεταμένης ακινησίας, στην οποία είχε περιέλθει το έργο το 2019. Το έργο ζωής και ανάσας για εκατομμύρια Αθηναίους είχε παραμείνει επί μακρόν καθηλωμένο σε μια γκρίζα και μίζερη κατάσταση, με ανεπαρκείς μελέτες, με απροσδιόριστες τις πηγές χρηματοδότησης, με οικονομικές στερήσεις και δυσχέρειες ακόμη και για τις στοιχειώδεις ανάγκες των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Το Μεγαλύτερο Μητροπολιτικό Πάρκο της Ευρώπης έχει μπει στην τελική ευθεία της υλοποίησης και της παράδοσης σε αυτούς που το αξίζουν: τους εκατομμύρια Αθηναίους. Αυτό το «μικρό θαύμα», που έμοιαζε ασύλληπτο και απλησίαστο μέχρι πριν από ελάχιστα χρόνια, φέρει λοιπόν ανεξίτηλη και την σφραγίδα του ‘Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος, σε ειδικό αφιέρωμα στο έργο από την Real Money, δηλώνει ότι αισθάνεται πραγματικά υπερήφανος για το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τη συμβολή του στο έργο αυτό και τονίζει ότι «το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης της Αττικής που υλοποιείται μέσω του ΕΣΠΑ εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη. Πρόκειται για ένα έργο που θα αλλάξει την καθημερινότητα όλων των Αθηναίων πολιτών και θα προσφέρει πραγματική ποιότητα ζωής σε εκατομμύρια Έλληνες!».

Ιδιαίτερη αξία έχει βέβαια και η αναγνώριση του υπουργικού έργου του Άδωνι Γεωργιάδη από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, ο οποίος υπενθυμίζει την πολύτιμη συνδρομή του υπουργού, λέγοντας ότι ο Άδωνις και ο ίδιος «εργαστήκαμε με συστηματικό τρόπο και πετύχαμε τη χρηματοδότηση με 365,4 εκατομμυρίων ευρώ ενός από τα εμβληματικότερα έργα στην Ευρώπη. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments