Ελλάδα

Τέμπη: Αντιδρούν οι συγγενείς των θυμάτων για τις αποζημιώσεις

Τέμπη: Αντιδρούν οι συγγενείς των θυμάτων για τις αποζημιώσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους συγγενείς των θυμάτων η απόφαση της Hellenic Train να προχωρήσει στην καταβολή αποζημιώσεων για τους νεκρούς και τους τραυματίες της τραγωδίας στα Τέμπη.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους συγγενείς των θυμάτων η απόφαση της Hellenic Train να προχωρήσει στην καταβολή αποζημιώσεων για τους νεκρούς και τους τραυματίες της τραγωδίας στα Τέμπη.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποζημιώσεις που ανακοίνωσε η Hellenic Train έχουν ως εξής:

  • 42.000 ευρώ προκαταβολή στις οικογένειες των θανόντων
  • 10.000 ευρώ στους τραυματισμένους που νοσηλεύονται ακόμα
  • 5.000 ευρώ στους τραυματισμένους που πήραν εξιτήριο
  • 300 ευρώ για τις αποσκευές νεκρών και τραυματισμένων

Οι οικογένειες των θυμάτων που έχασαν τους κοντινούς τους ανθρώπους αντιδρούν στην κοστολόγηση της ανθρώπινης ζωής την ώρα που οι δικηγόροι τους τούς προτρέπουν να μην αποδεχθούν τα χρήματα που προσφέρει η εταιρεία ως αποζημίωση, ειδικά και εφόσον αν (η εταιρεία) απαιτήσει να παραιτηθούν από τα δικαιώματά τους και να μην διεκδικήσουν άλλη αποζημίωση.

«Με δολοφόνους δεν μιλάω»

Ο πατέρας του Δημήτρη Ασλανίδη, αντέδρασε με χαρακτηριστικό τρόπο στην είδηση για την αποζημίωση κατακεραυνώνοντας τους υπεύθυνους αλλά και όσους προσπαθούν να εξαγοράσουν τη σιωπή τους.

Ο κ. Ασλανίδης σε δηλώσεις που έκανε οργισμένος στην τηλεόραση του Alpha ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τις αποζημιώσεις να τις δώσουν στους πολιτικούς. Εμείς τα παιδιά μας θέλουμε πίσω. Κοστολογήσανε οι Ιταλοί μαφιόζοι με τους δικούς μας μαφιόζους, πόσο κοστίζει μια ζωή. Είναι δυνατόν; Έτσι θα ξεπλυθούν νομίζουνε;

Δεν τα θέλω τα λεφτά τους με τίποτα. Κανένας δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας. Ποιος έχει τα κότσια; Αν θέλανε οι πολιτικοί πραγματική συγγνώμη να πηγαίναν στην πόρτα των 57 και να ζητούσαν συγγνώμη. Είναι μαζική δολοφονία.

Πρέπει οι εισαγγελείς να ξεκινήσουν. Αν ήμασταν σε σοβαρή χώρα ήδη θα είχαν περάσει χειροπέδες σε όλο το υπουργείο Μεταφορών. Μου έρχεται η εικόνα πώς καήκαν ζωντανά αυτά τα παιδιά και τρελαίνομαι.

Και βγάλαν και δήθεν μέτρα στήριξης. Από την τσέπη τους τα πληρώνουν; Να δεσμευτούν οι περιουσίες των υπουργών των τελευταίων 15 ετών και όχι να παίρνουν τα λεφτά του κόσμου. Ακούει κανένας εισαγγελέας να πάει να τους μαζέψει.

Δεν έχω σκοπό να μιλήσω με την εταιρεία. Με δολοφόνους δεν μιλάω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments