Αθλητισμός

Νέα υπόθεση… Αυστραλίας για τον ανεμβολίαστο Τζόκοβιτς: Δεν παίζει στο Miami Open

Νέα υπόθεση… Αυστραλίας για τον ανεμβολίαστο Τζόκοβιτς: Δεν παίζει στο Miami Open

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα και δύο γερουσιαστές προσπάθησαν να παρέμβουν, αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε

Μία… δεύτερη Αυστραλία ζει ο Νόβακ Τζόκοβιτς, αυτή τη φορά στις ΗΠΑ. Το νούμερο 1 στη λίστα του τένις δεν εξασφάλισε visa από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, διότι ισχύει ακόμα ο νόμος για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε αλλοδαπούς που δεν είναι εμβολιασμένοι για Covid-19.

Ο Τζόκοβιτς είχε δηλώσει συμμετοχή στο Miami Open. Οι διοργανωτές, ωστόσο, δεν κατάφεραν να πείσουν την αμερικανική κυβέρνηση να δοθεί εξαίρεση στον κορυφαίο αθλητή, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός.

«Προσπαθήσαμε να επιτραπεί στον Νόβακ Τζόκοβιτς να λάβει εξαίρεση, αλλά αυτό δεν μπόρεσε να συμβεί», είπε ο διευθυντής του τουρνουά Τζέιμς Μπλέικ στο Tennis Channel. «Προφανώς, είμαστε ένα από τα κορυφαία τουρνουά στον κόσμο, θα θέλαμε να έχουμε τους καλύτερους παίκτες που μπορούν να παίξουν. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Προσπαθήσαμε να μιλήσουμε με την κυβέρνηση, αλλά αυτό δεν είναι στα χέρια μας», πρόσθεσε.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις και οι δύο Αμερικανοί γερουσιαστές της πολιτείας ήταν μεταξύ εκείνων που κάλεσαν την κυβέρνηση Μπάιντεν να επιτρέψει στον Τζόκοβιτς να εισέλθει στις ΗΠΑ και να αγωνιστεί στο τουρνουά που έχει κερδίσει έξι φορές, αλλά καμία παρέμβαση δεν στάθηκε ικανή για να ανατρέψει το σκηνικό.

Επί του παρόντος, οι ΗΠΑ απαγορεύουν την είσοδο στη χώρα σε μη εμβολιασμένους αλλοδαπούς, μια πολιτική που αναμένεται να αρθεί στις 11 Μαΐου. Ως εκ τούτου, ο Τζόκοβιτς μπορεί να παίξει στο US Open το καλοκαίρι.

Η απέλασή του από την Αυστραλία το 2022

Τον Ιανουάριο του 2022, προσπάθησε να μπει στην Αυστραλία για να αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Όπεν, χωρίς να είναι εμβολιασμένος κατά του SARS-CoV-2. Εάν και ίσχυαν αυστηρά μέτρα για την είσοδο στη χώρα είχε λάβει εξαίρεση από τους οργανωτές και το Τμήμα Υγείας της κυβέρνησης της Βικτώρια, παρά την αρνητική εισήγηση του Αυστραλιανού Υπουργείου Υγείας. Η είσοδός του στη χώρα δεν έγινε δεκτή και, παρότι αρχικά δικαιώθηκε στην έφεσή του για παραμονή στη χώρα, ο υπουργός Μετανάστευσης άσκησε το δικαίωμά του και ενέκρινε την απέλασή του. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας είχε δηλώσει ότι αν δεν είχε ο αθλητής ικανή τεκμηρίωση για την εξαίρεσή του θα «έπαιρνε το επόμενο αεροπλάνο για το σπίτι του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments