Global News

BBC: Μπορεί η Gen Z να κάνει φίλους σε εποχές πανδημίας;

BBC: Μπορεί η Gen Z να κάνει φίλους σε εποχές πανδημίας;

Πηγή Φωτογραφίας: corporatetraining.usf.edu

Σε όλο την Gen Z, ο Covid-19 δημιούργησε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση για τη δημιουργία φιλιών

Το να κάνετε φίλους ως εργαζόμενος στην αρχή της σταδιοδρομίας είναι κρίσιμο, ειδικά για άτομα σε μια νέα πόλη χωρίς υπάρχοντες δεσμούς. Αυτοί οι φίλοι τρέφουν τους ανθρώπους μέσα από εργασιακές κρίσεις και προσωπικές στιγμές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, καταλήγουν να είναι φίλοι για μια ζωή. Όμως, ενώ το να κάνεις φίλους ως ενήλικες μπορεί να είναι δύσκολο από μόνο του, τα εμπόδια δεν ήταν ποτέ υψηλότερα – ειδικά για τη Gen Z, όσους γεννήθηκαν από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 έως το 2010. Ενώ η εργασία ήταν παραδοσιακά ένας τόπος δημιουργίας συνδέσεων, πολλοί από αυτούς τους νέους δεν είχαν ευκαιρίες καθώς οι εταιρείες στρέφονται σε μοντέλα διανεμημένης ή απομακρυσμένης εργασίας.

Οι ειδικοί λένε ότι, συνολικά, οι κοινωνικοί κύκλοι έχουν συρρικνωθεί μετά από δύο χρόνια μοναξιάς κατά τη διάρκεια της πανδημίας – και σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν ιδρύθηκαν ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι νέοι αναζητούν νέους τρόπους να κάνουν φίλους.  Ειδικότερα, η Gen Z που ανατράφηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιεί τώρα νέες πλατφόρμες για τη δημιουργία βιώσιμων στενών συνδέσεων με τρόπο που δεν το έκαναν οι γενιές πριν από αυτές. Απλώς, οι νέοι εργαζόμενοι γίνονται πιο δημιουργικοί σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους συναντούν τους ανθρώπους.

Σε όλο την Gen Z, ο Covid-19 δημιούργησε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση για τη δημιουργία φιλιών. Για τους νεότερους Gen Zers που ήταν ακόμα στο σχολείο, τα lockdown της πανδημίας επέβαλαν μια περίοδο απομόνωσης και αναστάτωσης. Και ο μεγαλύτερος Gen Zer μόλις μπήκε στο εργατικό δυναμικό βρέθηκε επίσης αποκομμένος από τους νέους συναδέλφους που θα είχαν γνωρίσει υπό κανονικές συνθήκες.H έλλειψη σχέσεων μπορεί να βλάψει την ευημερία οποιουδήποτε, αλλά ο χρόνος για τον Gen Z δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερος. Αυτήν τη στιγμή αντιμετωπίζουν περιόδους συντριπτικών αλλαγών στη ζωή τους: αποφοίτηση από το σχολείο, μετακόμιση σε νέες πόλεις, έναρξη νέων θέσεων εργασίας, είσοδος στο εργατικό δυναμικό – σε πολλές περιπτώσεις, όλα τα παραπάνω.  Το να κάνεις νέους φίλους λοιπόν βοηθάει σε αυτό – να εκτεθείς σε κάτι εντελώς νέο και διαφορετικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments