Αθλητισμός

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Συλλήψεις για τα επεισόδια στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Συλλήψεις για τα επεισόδια στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Συνελήφθησαν δύο άτομα, τα οποία συμμετείχαν σε ''μερίδα'' οπαδών του Παναθηναϊκού, που επιτέθηκε σε βάρος αστυνομικών, πριν την έναρξη του αγώνα με τον Ολυμπιακό και ακόμη δύο άτομα για κατοχή κροτίδας και κάνναβης, αντίστοιχα.

Οι τέσσερις συλλήψεις εκ των οποίων οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι- πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς, που λάμβαναν μέτρα στο πλαίσιο της μεγάλης αναμέτρησης που διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ ”Νίκος Γκάλης” του ΟΑΚΑ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

Συγκεκριμένα, πριν την έναρξη αγώνα, ομάδα αποτελούμενη από 150 άτομα, εκ των οποίων κάποια είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εξήλθαν από θύρα του γηπέδου και επιτέθηκαν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ. σε βάρος αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, εκτοξεύοντας προς το μέρος τους αρκετά αντικείμενα.

Συγκεκριμένα πρόκειται για μολότοφ, εκρηκτικούς μηχανισμούς, φωτοβολίδες, πέτρες, σιδερένια κιγκλιδώματα, ξύλα και γυάλινα μπουκάλια.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, εφαρμόζοντας τακτικές απώθησης, όπως αναφέρει η Αστυνομία, κατάφεραν να επαναφέρουν τους επιτιθέμενους στις θύρες του γηπέδου. Ακολούθως, με τη λήξη του αγώνα και κατά την αποχώρηση των φιλάθλων, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν δύο από τους επιτιθέμενους, από τους οποίους ο ένας ήταν ανήλικος.

 Παράλληλα σχηματίστηκε εις βάρος τους δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών, περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού.

 Σύμφωνα με τις μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο που έλαβαν δράση οι επιθέσεις, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 πυροσβεστήρες, 7 φωτοβολίδες, 4 μεταλλικά μέρη μάνικας πυροσβεστικού κρουνού, ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, μία βόμβα μολότοφ, μία μεταλλική ράβδος μήκους 90 εκ. υπόλειμμα φωτοβολίδας και κομμάτια από γυάλινα μπουκάλια.

Από τις επιθέσεις προκλήθηκαν ζημιές σε δύο υπηρεσιακά και σε δύο Ι.Χ.Ε. οχήματα. Επίσης, από τους αστυνομικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν πριν την έναρξη του αγώνα, συνελήφθησαν ακόμη δύο ανήλικοι να κατέχουν κροτίδα και τσιγάρο ακατέργαστης κάνναβης, αντίστοιχα.

Κατά συνέπεια η δικογραφία σχετιζόταν με τις πράξεις βίας που διενεργήθηκαν, καθώς και από την κατοχή εξαρτησιογόνων ουσιών, ενώ ύστερα από προφορική εντολή του αρμόδιου φορέα αφέθηκαν την ίδια ημέρα ελεύθεροι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments