Ειδήσεις

Live: Η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα Τέμπη

Live: Η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα Τέμπη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Δείτε live την συνεδρίαση

Με το βλέμμα στραμμένο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είναι σήμερα το ενδιαφέρον, με φόντο το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Παράλληλα, αναμένεται να μιλήσει για πρώτη φορά ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Στην ίδια συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής έχουν κληθεί επίσης οι πρώην υπουργοί Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Χρήστος Σπίρτζης οι οποίοι και θα κληθούν να απαντήσουν για την περίφημη σύμβαση 717.

Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα τοποθετηθούν και βουλευτές από όλα τα κόμματα, ενώ παρών θα είναι και ο νυν αρμόδιος υπουργός για τις Μεταφορές, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Αρχικά, τον λόγο πήρε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος ξεκίνησε με το χρονολόγιο της σύνταξης και της δημοπράτησης, το 2014, της σύμβασης για την ανάταξη του συστήματος σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι το έργο έπρεπε να εκτελεστεί και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν για να αναβαθμιστεί η ασφάλεια, ενώ κατέθεσε στα πρακτικά το χρονολόγιο της σύνταξης και δημοπράτησης του έργου.

Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών επί ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης ζητώντας να υπάρξει συνεδρίαση για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Δείτε live την συνεδρίαση 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments