Ελλάδα

Τέμπη: Έγγραφο ντοκουμέντο από το σταθμαρχείο της Λάρισας

Τέμπη: Έγγραφο ντοκουμέντο από το σταθμαρχείο της Λάρισας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Τόσο ο προφυλακισμένος σταθμάρχης όσο και οι προηγούμενοι στη βάρδια συνάδελφοί του, δεν έκαναν τίποτα από όσα ζητούσε το έγγραφο

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το χάος που επικρατούσε στον ΟΣΕ αναδεικνύοντας τις ευθύνες που είχαν όλοι όσοι γνώριζαν την κατάσταση και αδιαφορούσαν.  Το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, με τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών που άφησαν πίσω τους 57 νεκρούς, φέρνει στην επιφάνεια κι όλη την κακή νοοτροπία που επικρατούσε.

Σύμφωνα με έγγραφο ντοκουμέντο, οι σταθμάρχες και οι μηχανοδηγοί είχαν πολύ συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς θα εκτελούν τα καθήκοντά τους. Δυστυχώς όμως, όπως αποδεικνύεται μέσα από τις αποκαλύψεις που κάνει το Live News, δεν ακολουθήθηκαν οι οδηγίες.

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει το MEGA και ο δημοσιογράφος των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος, στον σταθμό της Λάρισας είχε αναρτηθεί ένα τηλεγραφικό φύλλο που ζητούσε από τους σταθμάρχες:

  1. Τα τηλεγραφήματα να γράφονται στο βιβλίο τηλ/των καθαρά και ευανάγνωστα.
  1. Τα τηλεγραφήματα μεσώ Ρ/Τα να δίνονται καθαρά και να γίνεται η ανταλλαγή μεταξύ Σταθμάρχη και Μηχανοδηγού.

Εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι τη μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, τόσο ο προφυλακισμένος σταθμάρχης όσο και οι προηγούμενοι στη βάρδια συνάδελφοί του, δεν έκαναν τίποτα από αυτά.

Το έγγραφο αναφέρει χαρακτηριστικά:

Από: ΔΚ/ΥΥΚΚΝΕ/Τ.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ, 130/ 18-07-2022

Προς σταθμούς Τμήματος επιθεώρησης Λάρισας και Βόλου

  1. Τα τηλεγραφήματα να γράφονται στο βιβλίο τηλ/των καθαρά και ευανάγνωστα.
  1. Τα τηλεγραφήματα μεσώ Ρ/Τα να να δίνονται καθαρά και να γίνεται η ανταλλαγή μεταξύ Σταθμάρχη και Μηχανοδηγού.

Η ημερομηνία κατά την οποία απεστάλη το έγγραφο, είναι το διάστημα στο οποίο η τηλεδιοίκηση δε λειτουργούσε, εξαιτίας της καταστροφικής πυρκαγιάς του 2019.

Μάλιστα, για επιπλέον δικλίδα ασφαλείας, υπήρχε η εντολή να υπογράφουν το δρομολόγιο τόσο ο οδηγός της αμαξοστοιχίας όσο και ο προϊστάμενος του συρμού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments