Κόσμος

Σούνακ: Στο πλευρό των Ελλήνων ως φίλοι και σύμμαχοι

Σούνακ: Στο πλευρό των Ελλήνων ως φίλοι και σύμμαχοι

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//Αρχείου

Σε ευχετήρια δήλωση προέβη ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ με αφορμή την σημερινή επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Σε ευχετήρια δήλωση προέβη ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ με αφορμή την σημερινή επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ο συντηρητικός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους κοινούς αγώνες Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου, στην προσήλωση στις αρχές της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου και στην σημερινή συμπόρευση εναντίον του ρωσικού απολυταρχισμού στην Ουκρανία.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι υπερήφανο για το ρόλο που έπαιξε στον Αγώνα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Στέλνω τις πιο θερμές ευχές μου στον ελληνικό λαό που γιορτάζει σήμερα πάνω από 200 χρόνια ανεξαρτησίας».

Ο Ρίσι Σούνακ συμπληρώνει ότι «εδώ και δύο αιώνες στεκόμαστε ο ένας στο πλευρό του άλλου ως φίλοι και σύμμαχοι. Σήμερα, Βρετανία και Ελλάδα είναι ενωμένες στην καταδίκη της φρικτής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία καθώς υπερασπιζόμαστε τις κοινές μας αξίες της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των ανθρώπινων δικαιωμάτων».

«Οι κυβερνήσεις μας», καταλήγει ο Βρετανός πρωθυπουργός, «εργάζονται για την ανάπτυξη ακόμη ισχυρότερων δεσμών ανάμεσα στη Βρετανία και την Ελλάδα σε πολλούς τομείς, ενισχύοντας, για παράδειγμα, τις εμπορικές μας σχέσεις αξίας 10 δισεκατομμυρίων λιρών και επεκτείνοντας το μοναδικό δίκτυο σχέσεων και επαφών των πολιτών μας στους τομείς του πολιτισμού και της εκπαίδευσης, της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού. Είμαι βέβαιος ότι η σχέση μεταξύ των δύο περήφανων και ανεξάρτητων κρατών θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να δυναμώνει».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments