Αθλητισμός

Τέλος στη… σχέση Βαρδινογιάννη – Παναθηναϊκού

Τέλος στη… σχέση Βαρδινογιάννη – Παναθηναϊκού

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Το τέλος είναι οριστικό.

Το «Γεώργιος Καλαφάτης» επεκτείνεται με την κατασκευή τριών νέων γηπέδων, τα οποία προορίζονται για να φιλοξενήσουν όλα τα τμήματα της ακαδημίας του Παναθηναϊκού.

Η αναβάθμιση της εγκατάστασης ήταν απαραίτητη, αφού τα τρία γήπεδα δεν επαρκούσαν για την πρώτη ομάδα και για τα μικρότερα ηλικιακά γκρουπ. Αυτός ήταν ο λόγος που η ΠΑΕ αναγκαζόταν να νοικιάζει άλλους χώρους για να καλύπτει τις μεγάλες ανάγκες.

Πλέον, η ενοικίαση δεν θα χρειάζεται, αφού το προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού θα επαρκεί για όλους. Επίσης, έχει δρομολογηθεί η κατασκευή ξενώνα, για να καταλύει εντός η αποστολή του Τριφυλλιού πριν τους εντός έδρας αγώνες, καθώς και να διαμένουν μόνιμα τα παιδιά που ανήκουν στα «πράσινα φυτώρια» και προέρχονται από την επαρχία.

Η αποπεράτωση της κατασκευής των τριών νέων γηπέδων στο «Γεώργιος Καλαφάτης», θα έχει ιστορική αξία. Αφενός, πρόκειται για το πρώτο περιουσιακό στοιχείο στο ενεργητικό της ΠΑΕ από την ίδρυση της.

Αφετέρου, επειδή θα σημάνει ένα τέλος, που αυτή τη φορά θα είναι οριστικό και αμετάκλητο: τη σχέση του Παναθηναϊκού με τις εγκαταστάσεις της Παιανίας. Το προπονητήριο που κατασκεύασε η οικογένεια Βαρδινογιάννη και για τρεις δεκαετίες αποτέλεσε το «στρατηγείο» του Τριφυλλιού.

Η πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού μετακόμισε στο «Γεώργιος Καλαφάτης» το καλοκαίρι του 2013, μετά τη ρήξη στις σχέσεις του Γιάννη Αλαφούζου με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη. Ωστόσο, τμήματα της ακαδημίας επέστρεψαν μετά από 1,5 χρόνο και τη χρησιμοποιούν μέχρι σήμερα.

Η χρήση των εγκαταστάσεων δεν θα παραταθεί για τη νέα σεζόν και ήδη, ανεπισήμως έχουν ενημερωθεί οι γονείς για την επικείμενη μετακόμιση. Το ίδιο έχει συμβεί με το προσωπικό που απασχολείται στην ακαδημία.

Αναμφίβολα, συνιστά μία εξέλιξη που θα κλείσει ένα μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας του Συλλόγου. Οι εγκαταστάσεις της Παιανίας αποτέλεσαν πρότυπο στην εποχή τους, ως το πιο σύγχρονο και εξελιγμένο προπονητήριο, έτη… φωτός μακριά από τα ελληνικά δεδομένα.

Η επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού απαιτεί νέες υποδομές και το «Γεώργιος Καλαφάτης» θα τις παρέχει. Είναι μία σημαντική προϋπόθεση για την ολική επαναφορά του Τριφυλλιού, την οποία έχει δρομολογήσει ο Γιάννης Αλαφούζος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments