Πολιτική

Μητσοτάκης: Η νίκη μας θα φέρει μια νέα Άνοιξη

Μητσοτάκης: Η νίκη μας θα φέρει μια νέα Άνοιξη

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ

Συνεχίζεται ακόμη η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας στο οποίο πραγματοποιείται εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας.

Συνεχίζεται ακόμη η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας στο οποίο πραγματοποιείται εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας.  Ο Κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται σίγουρος για μια νέα νίκη του κυβερνώντος κόμματος στις εκλογές του Μαΐου, λέγοντας ότι «μόνο η ΝΔ είναι ικανή να πάει την Ελλάδα μπροστά, στο μέλλον που της αξίζει». «Ο Μάιος είναι κοντά, φέρνοντας και μια νέα Άνοιξη με το διπλό σας μήνυμα της νίκης».

Ο πρωθυπουργός άρχισε σήμερα την περιοδεία του στην επαρχία, ξεκινώντας από την Φθιώτιδα και συνοδευόμενος από κορυφαίους υπουργούς και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Πρωταρχική μέριμνα του πρωθυπουργού, όπως φαίνεται και στην έως τώρα ομιλία του στην Λαμία, είναι η επαρκής προβολή του κυβερνητικού έργου και η ανάδειξη των κύριων κυβερνητικών επιτευγμάτων ενώπιον των μελών και φίλων του κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων, ο οποίος εγγυάται στους πολίτες το αίσθημα της εθνικής αυτοπεποίθησης και σιγουριάς.

Αναφερόμενος και στην πρόσφατη στρατιωτική παρέλαση, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπενθύμισε πως, «την 25η Μαρτίου πέταξαν τα υπερσύγχρονα Rafal που αποκτήσαμε με διακρατική συμφωνία σε χρόνο ρεκόρ και τα αναβαθμισμένα F-16 Viper παρέλασαν τα σύγχρονα άρματα Marder που πήραμε πρόσφατα από τη Γερμανία. Ναυπηγούνται στη Γαλλία οι δύο πρώτες φρεγάτες Belharra».

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στα έργα για την επικαιροποίηση και την ουσιαστική αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου μας, αναφέροντας ότι δεν κερδήθηκε η μάχη της τηλεδιοίκησης και παραδέχθηκε ότι ηττήθηκε η μεταρρυθμιστική απόπειρα της ΝΔ για τον ΟΣΕ.

«Χάσαμε αυτή τη μάχη, αλλά θα επιμείνουμε πιο δυναμικά στον πόλεμο με το παρελθόν» τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος έσπευσε να προσθέσει πως «όσο για τους διαλόγους, τις βάρδιες κλπ, αυτά θα τα βρει η Δικαιοσύνη.           Είναι ζητήματα και δυσλειτουργίες, που «δεν παύουν να δείχνουν την παλιά Ελλάδα που θα πολεμήσω και θα αλλάξω» όπως είπε για να προσθέσει: «Πρώτος εγώ θα ήθελα να γυρίσω τον χρόνο πίσω».

Εν συνεχεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκρυψε την ικανοποίησή για την κατάργηση της φορολόγησης στην γονική παροχή, στην καθημερινή πάλη απέναντι στον εξωγενή πληθωρισμό, στις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα και στις πρόσφατες αυξήσεις των μισθών.

Έτσι, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο στην δημιουργία 300.000 νέων θέσεων εργασίας και στην αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 650 ευρώ στα 780.

Ακόμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αύξηση στις συντάξεις ύστερα από δώδεκα χρόνια, με έκτακτη παρέμβαση για την προσωπική διαφορά του νόμου Κατρούγκαλου, στην παρέμβαση στην παιδεία με τον διορισμό 25.000 μόνιμων εκπαιδευτικών, την στήριξη των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στα αναχώματα που υψώθηκαν στην εισαγόμενη ακρίβεια με το καλάθι του νοικοκυριού και το market pass.

«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι τα χειρότερα του πληθωρισμού είναι πια πίσω μας», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Δεν είμαστε μόνο το κόμμα της ανάπτυξης, αλλά η μεγάλη λαϊκή παράταξη της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε, εντούτοις, επιμελώς να αναφερθεί σε προβλήματα που έρχονται στην επιφάνεια από αντιπολιτευτικές δυνάμεις. Η σημερινή ανταλλαγή έντονων δηώσεων ανάμεσα σε βουλευτή και πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη απουσίαζαν φανερά από την πρωθυπουργική ομιλία, η οποία ήθελε και κατάφερε να δώσει το θετικό περίγραμμα του κυβερνητικού έργου στην τελική ευθεία προς τις κάλπες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments