Global News

Sky News: Τραμπ – «Σταλινικού τύπου οι έρευνες εναντίον μου»

Sky News: Τραμπ – «Σταλινικού τύπου οι έρευνες εναντίον μου»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκινά την εκλογική του καμπάνια με μια συγκέντρωση στο Γουάκο. Ο Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε τις πολυάριθμες έρευνες για την δημόσια στάση και συμπεριφορά του ως «κάτι που βγαίνει από το σόου τρόμου της σταλινικής Ρωσίας».

Ο Τραμπ μιλούσε στο Γουάκο του Τέξας, στην πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση το Σάββατο, καθώς διεκδικεί την προεδρική υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικάνων. Υφίσταται όμως μια σειρά από νομικές απειλές, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών για παραβιάσεις της χρηματοδότησης της εκστρατείας και για κακή διαχείριση άκρως απόρρητων εγγράφων. Ο Τραμπ τόνισε ως προς αυτό ότι «από την αρχή επρόκειτο για ένα κυνήγι μαγισσών και για μια ψεύτικη έρευνα που διεξαγόταν η μία επάνω στην άλλην». Η επίσκεψη του 76χρονου πολιτικού ηγέτη στο Γουάκο έγινε 30 χρόνια μετά την επιδρομή ομοσπονδιακών πρακτόρων στη θρησκευτική λατρεία του Branch Davidians.

Ογδόντα έξι άνθρωποι πέθαναν εκείνη την ημέρα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αξιωματικών επιβολής του νόμου. Ένας εκπρόσωπος της εκστρατείας του Τραμπ ανέφερε ότι το Γουάκο επιλέχθηκε επειδή βρίσκεται ανάμεσα σε πολλά μεγάλα πληθυσμιακά κέντρα και έχει την υποδομή για να φιλοξενήσει μια μεγάλη εκδήλωση. Ωστόσο, οι επικριτές θα υποστήριζαν ότι η επιλογή θα ήταν ένα νεύμα προς τους ακροδεξιούς υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, πολλοί από τους οποίους βλέπουν την επιδρομή ως παράδειγμα πολιτικής υπερβολής της κυβέρνησης.

Η ομιλία του Τραμπ είχε πολλά από τα συνηθισμένα του θέματα – κατηγόρησε τους μετανάστες για μια σειρά από προβλήματα της χώρας, επέμεινε ότι θα μπορούσε να επαναφέρει την οικονομία των ΗΠΑ στα προηγούμενα επίπεδα, υποσχέθηκε να σώσει τη χώρα του από τον "Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο" και επανέλαβε τους ψευδείς ισχυρισμούς του ότι η ήττα του στις εκλογές το 2020 οφειλόταν σε νοθεία που ενορχηστρώθηκε από τους Δημοκρατικούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments