Αθλητισμός

Η άμυνα μισού πόντου και ο Μαντζούκας του +33.7 που αφήνει πίσω τον Γουίλιαμς

Η άμυνα μισού πόντου και ο Μαντζούκας του +33.7 που αφήνει πίσω τον Γουίλιαμς

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISI

Ποιος ο κομβικός ρόλος του Λευτέρη Μαντζούκα σε αυτήν και πόσο πιο επιδραστικός γίνεται σε αυτή τη φάση έναντι του Ντέρικ Γουίλιαμς που οπισθοχωρεί σταθερά.

Ο Λευτέρης Μαντζούκας  στα τελευταία τρία ευρωπαϊκά ματς του Παναθηναϊκού ο χρόνος συμμετοχής του 19χρονου φόργουορντ έχει παγιωθεί πάνω από τα 20 λεπτά και κάθε, νέα, φορά η συμβολή του γίνεται πιο ενεργή.

Την Τρίτη ο Μαντζούκας υπήρξε, βάσει των στοιχείων από τη βάση δεδομένων του Instat Scout, ο παίκτης με την ανώτερη αμυντική απόκριση απ’ όλους. Ενόσω ήταν παρών ο νεαρός το defensive rating του Παναθηναϊκού (πόντοι σε αναγωγή 100 κατοχών) ήταν 76.1 πόντοι, όταν η δεύτερη επίδοση ανήκε στον Μάριους Γκριγκόνις με 82.2 πόντους.

…και ο Γουίλιαμς που οπισθοχωρεί

Τη μεγάλη διαφορά διάθεσης και αποτελεσματικότητας μπορεί να τη διακρίνει κάποιος όταν στην ίδια κατηγορία μέτρησης με τον Ντέρικ Γουίλιαμς το Τριφύλλι έσπασε τα κοντέρ, εμφανίζοντας ένα 107.9 – το χειρότερο κάθε άλλου παίκτη της ομάδας. Κατανοητό οπότε γιατί ο Μαντζούκας αγωνίστηκε κάμποσο παραπάνω από τον Αμερικανό που την ίδια στιγμή δεν ήταν παρά ελάχιστα αποδοτικότερος στην επίθεση δίχως η πράσινη επίδοση των 110.8 πόντοι (offensive rating) να μακιγιάρει την εικόνα του.

Αντιθέτως με τον Μαντζούκα παρόντα ο Παναθηναϊκός εμφάνισε το καλύτερο net rating (διαφορά πόντων σε αναγωγή 100 κατοχών) για όλους εκείνους που έμειναν στο παρκέ τουλάχιστον 10 λεπτά. Το +33.7 (109.8 – 76.1) βρέθηκε πίσω μονάχα από το +36.3 του Γιώργου Καλαϊτζάκη, ο οποίος όμως δεν έφτασε καν τα επτά λεπτά συμμετοχής. Εξ ου και ο Μαντζούκας αποτέλεσε μέλος της πιο αποδοτικής πεντάδας του Σερέλη στον λιγότερο δυνατό χρόνο (+5 σε 1’22”), συνδυάζοντας αμυντική συνέπεια και επιθετική παραγωγικότητα.

Το τελευταίο έχει την εξήγησή του καθώς παρά το χαμηλό %usage (ποσοστό επιθέσεων που ορίστηκαν από τα χέρια του όσο ήταν στο ματς), μόλις στο 15%, ο νεαρός φόργουορντ κατάφερε να τελειώσει το παιχνίδι με 1.33π. ανά κατοχή.

Ή αλλιώς την τρίτη στη σειρά επίδοση του Παναθηναϊκού (αφαιρώντας από την εξίσωση τον Γ.Καλαϊτζάκη), που ακολούθησε το τεράστιο 2.3π ανά κατοχή του συγκλονιστικού Παπαγιάννη και το 1.61π. ανά κατοχή του αξιόπιστου Τόμας. Ο Γουίλιαμς εδώ ήταν δέκατος (προτελευταίος) με 0.62π. ανά κατοχή στην επίθεση!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments