Global News

ABC: Η λειψυδρία γονατίζει την Γαλλία και πιέζει τον Μακρόν

ABC: Η λειψυδρία γονατίζει την Γαλλία και πιέζει τον Μακρόν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τα προβλήματα δεν έχουν τέλος φέτος για τον Γάλλο πρόεδρο, αφού, μετά την εξισορρόπηση του συνταξιοδοτικού συστήματος της Χώρας, σειρά έχει το σοβαρό ζήτημα της λειψυδρίας, που αγκαλιάζει όλη την ιστορική Χώρα.

Ο Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ξεκίνησε ένα ευρύ σχέδιο την Πέμπτη για να διασφαλίσει ότι η Γαλλία έχει ακόμη κυριαρχία στους υδάτινους πόρους της, οι οποίοι γίνονται όλο και πιο σπάνιοι λόγω της κλιματικής αλλαγής, δημιουργώντας ζητήματα στην αγροτική παραγωγή, στεγνώνοντας λίμνες και αφήνοντας ορισμένα νοικοκυριά χωρίς νερό στις βρύσες τους. Το πρόβλημα του νερού είναι επείγον, είπε, επιβεβαιώνοντας ότι η κλιματική αλλαγή θα στερήσει από τη Γαλλία το 30% έως 40% του διαθέσιμου νερού μέχρι το 2050.

Το ταξίδι του Μακρόν σε μια πόλη στην περιοχή Hautes-Alpes της νοτιοδυτικής Γαλλίας που υπέφερε από έλλειψη νερού του έδωσε την ευκαιρία να αλλάξει το θέμα και να ξεφύγει για λίγο από την καθημερινή κριτική και τις διαμαρτυρίες που προκαλούνται από την απόφασή του να αναθεωρήσει το συνταξιοδοτικό σύστημα και να αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης από 62 έως 64. Ήταν επίσης μια ευκαιρία να ασχοληθούμε με την κλιματική αλλαγή, ένα θέμα που απασχολεί τη νεολαία. Φοιτητές και άλλοι νέοι είναι ολοένα και περισσότερο παρόντες σε πορείες διαμαρτυρίας, αλλά έχουν διευρύνει τα αιτήματά τους για να αντιμετωπίσουν μια σειρά θεμάτων όπως η οικολογία και η κλιματική αλλαγή.

Ο Μακρόν δεν κουράζεται να τονίζει ότι το νερό είναι πολύτιμο και ότι η Γαλλία έχει αποτύχει μέχρι στιγμής να σχεδιάσει αποτελεσματική στρατηγική για την εξοικονόμηση νερού. Για να διασφαλίσει ότι οι πολίτες το χρησιμοποιούν με φειδώ, ανακοίνωσε σταδιακές αυξήσεις των τιμών για τη χρήση του νερού για «άνεση». Οι μεγάλοι τομείς, από την πυρηνική ενέργεια μέχρι την ενέργεια και τη βιομηχανία, πρέπει να προσαρμοστούν για τη βελτίωση της διαχείρισης των υδάτων.

Η Γαλλία υπέφερε από μεγάλη ξηρασία το 2022 και χειμερινή ξηρασία τον Φεβρουάριο, συναγερμός για τα επόμενα χρόνια. Στη Γαλλία σήμερα, λιγότερο από το 1% του χρησιμοποιημένου νερού επεξεργάζεται για επαναχρησιμοποίηση, είπε ο Μακρόν. Αυτό είναι 10, 15, 20 φορές λιγότερο από ό,τι σε ορισμένες άλλες χώρες. Έτσι το 10% του νερού θα ανακυκλώνεται και θα επαναχρησιμοποιείται έως το 2030.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments