Διεθνή

ΗΠΑ: Τι θα γίνει όταν παραδοθεί ο Τραμπ – Δαχτυλικά αποτυπώματα και κράτηση

ΗΠΑ: Τι θα γίνει όταν παραδοθεί ο Τραμπ – Δαχτυλικά αποτυπώματα και κράτηση

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ιστορική και πρωτοφανής για τα δεδομένα των ΗΠΑ είναι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση χρηματισμού της πορνοσταρ Στόρμι Ντάνιελς το  2016 -  πριν από τις εκλογές- ώστε να μην αποκαλύψει λεπτομέρειες για τις ιδιωτικές στιγμές τους στο παρελθόν. 

Ιστορική και πρωτοφανής για τα δεδομένα των ΗΠΑ είναι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση χρηματισμού της πορνοσταρ Στόρμι Ντάνιελς το  2016 –  πριν από τις εκλογές- ώστε να μην αποκαλύψει λεπτομέρειες για τις ιδιωτικές στιγμές τους στο παρελθόν.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος Αμερικανού πρώην προέδρου και οι ακριβείς κατηγορίες που θα του απαγγελθούν θα ανακοινωθούν σε δεύτερο χρόνο. Ο Τραμπ ανακοίνωσε – μέσω του δικηγόρου του – ότι θα παραδοθεί στη δικαιοσύνη αυτοβούλως την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και θα αρχίσει το πραγματικό νομικό και δικαστικό σίριαλ.

Τι θα γίνει την Τρίτη

Οι δικηγόροι του Τραμπ και τα αμερικανικά μέσα επισημαίνουν ότι θα ακολουθηθεί η τυπική διαδικασία για κάθε άτομο που συλλαμβάνεται.

Ο πρώην πρόεδρος θα εμφανιστεί στο γραφείο του εισαγγελέα στη Νέα Υόρκη , όπου θα υποβληθεί στην διαδικασία λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων και  φωτογραφιών προφίλ, θα «ανοίξει φάκελος» και θα θεωρείται και επίσημα κρατούμενος. Όλα αυτά θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Δεν είναι σίγουρο εάν θα του περάσουν χειροπέδες αλλά – εάν συμβεί  αυτό – πιθανότατα δεν θα γίνει σε δημόσια θέα.

Δεδομένης όμως της ιστορικότητάς και της μοναδικότητας αυτής της διαδικασίας για ένα πρόεδρο της χώρα, πιθανότατά θα υπάρξει ειδική συνεννόησης μεταξύ του νομικού επιτελείου του Τραμπ και του γραφείου του εισαγγελέα.

Στη συνέχεια θα οριστεί δικάσιμος και άλλες λεπτομέρειες, όπως πιθανοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί και οι απαιτήσεις εγγύησης για τον κατηγορούμενο.

Πότε θα δημοσιοποιηθεί το κατηγορητήριο;

O εισαγγελέας, Άλβιν Μπραγκ, μπορεί να ζητήσει από το δικαστήριο να αποσφραγίσει τις κατηγορίες πριν παραδοθεί ο Τραμπ την Τρίτη, ή να περιμένει την πρώτη ακρόαση ενώπιον δικαστή. Ωστόσο, το NBC αναφέρει ότι οι κατηγορίες εναντίον του θα απαγγελθούν δημοσίως, σε δικαστική αίθουσα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments