Διεθνή

Η Ιταλία απαγορεύει το ChatGPT για λόγους απορρήτου

Η Ιταλία απαγορεύει το ChatGPT για λόγους απορρήτου
Η ενέργεια της υπηρεσίας προστασίας δεδομένων της Ιταλίας αποτελεί την πρώτη γνωστή περίπτωση αποκλεισμού του chatbot από κυβερνητική εντολή.

Η Ιταλία είναι η πρώτη χώρα που θέτει εκτός νόμου το ChatGPT. Η ενέργεια της υπηρεσίας προστασίας δεδομένων της Ιταλίας αποτελεί την πρώτη γνωστή περίπτωση αποκλεισμού του chatbot από κυβερνητική εντολή.

Συγκεκριμένα, το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT απαγορεύτηκε προσωρινά στην Ιταλία την Παρασκευή, με κυβερνητική εντολή.  Η αρχή προστασίας δεδομένων της Ιταλίας ανέφερε ότι η OpenAI, η εταιρεία στην Καλιφόρνια που κατασκευάζει το ChatGPT, συνέλεγε παράνομα προσωπικά δεδομένα από χρήστες και δεν διέθετε σύστημα επαλήθευσης ηλικίας για να αποτρέψει την έκθεση ανηλίκων σε παράνομο υλικό.

Η Ιταλία είναι η πρώτη κυβέρνηση που απαγόρευσε το ChatGPT ως αποτέλεσμα ανησυχιών για το απόρρητο. Στην Κίνα, τη Βόρεια Κορέα, τη Ρωσία και το Ιράν, η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη, επειδή το OpenAI αποφάσισε να μην την κάνει προσβάσιμη.

Η απόφαση της Ιταλίας είναι ένα σημάδι των προκλήσεων πολιτικής που αναδύονται για τους προγραμματιστές τεχνητής νοημοσύνης αιχμής μετά την κυκλοφορία του ChatGPT. Το πρόγραμμα έχει θαμπώσει τους χρήστες με την ικανότητά του να συντάσσει δοκίμια, να συμμετέχει σε ανθρώπινες συνομιλίες και να εκτελεί πιο σύνθετες εργασίες όπως η σύνταξη κώδικα υπολογιστή, αλλά έχει σημάνει συναγερμούς για τη διάδοση παραπληροφόρησης, τις επιπτώσεις στην απασχόληση και ευρύτερους κινδύνους για την κοινωνία.

Αυτήν την εβδομάδα, περισσότεροι από 1.000 ηγέτες τεχνολογίας και ερευνητές ζήτησαν μορατόριουμ για την ανάπτυξη των πιο προηγμένων συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να μπορέσουν να εφαρμοστούν πολιτικές ασφάλειας. Το Κέντρο για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Ψηφιακή Πολιτική, μια ομάδα υπεράσπισης που πιέζει για την ηθική χρήση της τεχνολογίας, ζήτησε από την  Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ να εμποδίσει το OpenAI να κυκλοφορήσει νέες εμπορικές εκδόσεις του ChatGPT.

Στην Ιταλία, οι ρυθμιστικές αρχές είπαν στο OpenAI να εμποδίσει τους χρήστες του Διαδικτύου στη χώρα να αποκτήσουν πρόσβαση στο ChatGPT έως ότου η εταιρεία παραδώσει πρόσθετες πληροφορίες. Η εταιρεία έχει στη διάθεσή της 20 ημέρες για να παράσχει στην αντιπροσωπεία το υλικό και τις πιθανές διορθωτικές λύσεις προτού ληφθεί η τελική απόφαση σχετικά με το μέλλον του προϊόντος στη χώρα.

Οι ρυθμιστικές αρχές ανέφεραν μια παραβίαση δεδομένων στις 20 Μαρτίου που αποκάλυψε τις συνομιλίες και τα στοιχεία πληρωμής ορισμένων χρηστών. Το πρακτορείο ανέφερε ότι η OpenAI θα μπορούσε να επιβληθεί πρόστιμο έως και 20 εκατομμυρίων ευρώ (περίπου 22 εκατομμύρια δολάρια) ή 4 τοις εκατό των παγκόσμιων ετήσιων εσόδων της.

Σε μια δήλωση, η OpenAI είπε ότι είχε απενεργοποιήσει το ChatGPT για χρήστες στην Ιταλία και ότι δεσμεύτηκε να προστατεύσει το απόρρητο των ανθρώπων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments