Ελλάδα

Δικαίωση αντί δικαιοσύνης στο φινάλε του Έτερος Εγώ σε μια κοινωνία ερπετών που δεν τιμωρούνται

Δικαίωση αντί δικαιοσύνης στο φινάλε του Έτερος Εγώ σε μια κοινωνία ερπετών που δεν τιμωρούνται

Πηγή Φωτογραφίας: queen.gr

Τρελά ήταν τα σενάρια που είχαν γραφτεί τις ημέρες που κύλησαν πριν την προβολή του τελευταίου επεισοδίου, του μεγάλου φινάλε για τον Έτερος Εγώ του Σωτήρη Τσαφούλια

Τρελά ήταν τα σενάρια που είχαν γραφτεί τις ημέρες που κύλησαν πριν την προβολή του τελευταίου επεισοδίου, του μεγάλου φινάλε για τον Έτερος Εγώ του Σωτήρη Τσαφούλια. Η Νέμεσις ολοκληρώθηκε και μέσα σε μιάμιση ώρα, ο Σωτήρης Τσαφούλιας προτίμησε να μην σταθεί στο σασπένς όπως μας είχε συνηθίσει στις προηγούμενες δύο σεζόν του Έτερος Εγώ αλλά να ξεμπροστιάσει τη σάπια κοινωνία, τη δικαιοσύνη που εθελοτυφλεί, τα απανταχού ερπετά που όσες φορές κι αν τους κόψεις το κεφάλι, είναι εκεί και φυτρώνουν ξανά με νέο.

Δικαίωση αλλά όχι δικαιοσύνη: Μια από τις καλύτερες παραγωγές της χώρας τελείωσε.

Δικαίωση και όχι δικαιοσύνη ήρθε στο μεγάλο φινάλε της σειράς του Σωτήρη Τσαφούλια στην Cosmote TV, με τον Λέανδρο Στάικο να χάνει τελικά τη ζωή του από τον Κανένα, τον πατέρα της αγαπημένης του Δημήτρη Λαΐνη, τον υπέροχο μπαμπά της Τόνιας.

Ο ηθοποιός Φώτης Θωμαΐδης, παίρνει τη δικαιοσύνη στα χέρια του και δίνει το χαριστικό τέλος στο Ερπετό με το δικό του όπλο, γιατί όπως αργότερα εξομολογείται με τρόπο δραματικό στη σύζυγό του (Αθηνά Τσιλύρα) στη ζωή του ήθελε να είναι μόνο μπαμπάς της Τόνιας του.

 Τη στιγμή που ο Λέανδρος Στάικος βγαίνει από τη μέση είναι κομβική, αν σκεφτεί κανείς πως το Ερπετό με την πρόταση που είχε κάνει στην αστυνομία (Τουμασάτου και Παπαδόπουλο) θα έμενε στη φυλακή μόλις πέντε χρόνια.

Σε πέντε λεπτά ο Τσαφούλιας, στη δική του κατάθεση ως ερπετό ξεμπρόστιασε την ανύπαρκτη δικαιοσύνη (τα 7 φορές ισόβια μπορούν να γίνουν 5 χρόνια στη φυλακή), την αστυνομία που κάνει τα στραβά μάτια, την κοινωνία που είναι γεμάτη σαπίλα, τη βιομηχανία των ναρκωτικών που δεν τελειώνει.

Και τι μένει; Μένει ο ένας για τον άλλο, η αγάπη, οι φίλοι μας, εκείνοι που αναλαμβάνουν την ευθύνη να μοιραστούν μαζί μας τη χαρά και τη λύπη μας. Ο έτερος εγώ, είναι ο ένας για τον άλλο, γιατί μόνο αυτό έχουμε σε μια κοινωνία που βουλιάζει, χωρίς δικαιοσύνη και αξίες.

Thumbs Up:

Για το happy end του Άλκη Μασάτου, με το κοινό να ζητάει με μανία ένα spin off με τον Δημήτρη Καπετανάκο. Ο Μασάτος, υπήρξε και ο μοναδικός άνθρωπος που ο Λέανδρος Στάικος θεώρησε δικό του άνθρωπο και του άφησε έναν ιππικό όμιλο για να ζήσει εκεί τη δική του ήρεμη ζωή με τον Ηλία Λογοθέτη στο πλευρό του και την αγαπημένη του. Ο Μασάτος είπε και τη μοναδική φράση που ίσως εκφράζει τι θα μας λείψει πιο πολύ από το έπος του Τσαφούλια. Στην ερώτηση της δικηγόρου για το αν θα του λείψει ο Στάικος, ο Μασάτος απαντάει χαρακτηριστικά: «Δεν θα μου λείψει ο Λέανδρος Στάικος, ο Σωτηράκης θα μου λείψει», μια αναφορά στον τρόπο που ξεκίνησε η φιλία του Ερπετού με τον Μασάτο, όταν εκείνος θεωρούσε πως ο Στάικος ήταν ο τελευταίος τροχός στη συμμορία του ερπετού.

Για τη λύτρωση του Δημήτρη Λαΐνη που καταλαβαίνει πως δεν είναι μόνος πια, έχει την αγκαλιά μιας ομάδας ανθρώπων που τον αγαπούν και είναι δίπλα του. Η σκηνή που ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης αφήνει τον πόνο του να ξεσπάσει, συγκίνησε δίκαια τους φανατικούς του Έτερος Εγώ.

Για την ειρωνεία στο τέλος (μετά τους τίτλους τέλους) όταν ο Σιμόπουλος, ο διάδοχος ή και ανώτερος του ερπετού ορκίστηκε υπουργός δικαιοσύνης. Μια ειρωνεία που αποτελεί ταυτόχρονα και ένα έμμεσο κοινωνικό σχόλιο.

Μπορεί η 3η σεζόν να μην κλείνει με δράση και ανατροπές όπως οι προηγούμενες αλλά δίνει μία Δικαίωση και όχι δικαιοσύνη στο Έτερος Εγώ. Η δικαιοσύνη δεν μπορεί να έρθει σε μια κοινωνία γεμάτη σαπίλα και διαφθορά.

Ναι μεν αλλά:

Το σασπένς στο φινάλε που έλειπε, ήταν κάτι που έκανε το κοινό να μιλάει για ένα άδοξο τέλος.

Γιατί ο Στάικος άφησε τον Βανώρτα να ζήσει αλλά σκότωσε τη Ματρώνα άκα Μαίρη Χρονοπούλου.

Γιατί έφυγαν περιοσσότερα από 40 λεπτά στο φινάλε στην εξήγηση της ιστορίας του Ξυλά με τα χαρτονομίσματα, την εμπλοκή του Σπύρου Μπιμπίλα και του δικτύου με το οποίο το ερπετό εφοδιαζόταν με μετρητά όσο καιρό αναγκάστηκε να κρυφτεί.

Γιατί δεν δόθηκε τέλος στην ιστορία του Βανώρτα, έστω με την επιστροφή του στο Σώμα.

Γιατί δεν μάθαμε ποτέ τι θα εξηγούσε ο Απόστολος Μπαρασόπουλος στην Ελένη του (Κατερίνα Διδασκάλου).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments