Αθλητισμός

Τα εναλλακτικά πλάνα της Ένωσης εφόσον ο Αραούχο πρέπει να απέχει

Τα εναλλακτικά πλάνα της Ένωσης εφόσον ο Αραούχο πρέπει να απέχει

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Η ΑΕΚ αγωνιά για την κατάσταση του Σέρχιο Αραούχο, αλλά ταυτόχρονα είναι προετοιμασμένη ακόμα και για ένα κακό ενδεχόμενο καθώς λύσεις υπάρχουν, έστω και όχι με τη πολυλειτουργικότητα του Αργεντινού.

Μια πρώτη γεύση θα πάρουμε την Μ. Τετάρτη (12/4), στον δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας Novibet κόντρα στον Ολυμπιακό 19:30, COSMOTE SPORT 4 HD  με την ΑΕΚ να έχει το υπέρ της 3-0 του πρώτου αγώνα ως σημαντικό αβαντάζ για τη συμμετοχή της στον τελικό της διοργάνωσης.

Αν και λογικά ο Αραούχο θα έμενε στον πάγκο για λόγους rotation εφόσον ήταν απόλυτα υγιής, σημασία έχει ότι θα δούμε τις πρώτες σκέψεις του Αργεντινού κόουτς για το πώς η Ένωση θα παρατάσσεται δίχως εκείνον, ακόμα και μέσα από ένα πειραματικό σχήμα, καθώς αναμένονται κάμποσες αλλαγές.

Ο τρόπος με τον οποίο ο Αλμέιδα διαχειρίζεται το ρόστερ της ΑΕΚ, οι τόσες και τόσες καταγεγραμμένες αλλαγές ρόλων -ο Αραούχο έγινε all around χαφ, ο Γκαρσία μεταλλάχθηκε σε φορ, ο Τσούμπερ έγινε κυνηγός ή και 10αρι, ο Πινέδα παίζει σε 3-4 θέσεις- του παρέχουν τη δυνατότητα για διάφορες παραλλαγές στο διάστημα που ο “Τσίνο” θα πρέπει να είναι εκτός. Συγκεκριμένα:

PLAN A: Τον ρόλο του Αραούχο μπορεί να καλύψει ο Τσούμπερ, όπως συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Άρη, με τον Ελβετό να έχει καταλυτικό ρόλο στην επικράτηση της ΑΕΚ σκοράροντας δύο φορές. PLAN B: Από τη στιγμή που ο Αλμέιδα επιμένει στην ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των Γιόνσον και Σιμάνσκι στον άξονα, τότε άνετα ο Ορμπελίν Πινέδα μπορεί να κινείται ως δεύτερος επιθετικός πίσω από τον Γκαρσία ή τον Τσούμπερ, ανάλογα με την επιλογή του προπονητή για την κορυφή της επίθεσης.

PLAN C: Το ίδιο ακριβώς μπορεί να ισχύσει με τον Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς σε αυτόν τον ρόλο, ειδικότερα δε όταν ως φορ μπροστά του κινείται ο Τσούμπερ με τον οποίο έχουν καταγραφεί εξαιρετικές συνεργασίες.

Παραλλαγές θα μπορούσαν να υπάρξουν κι άλλες, όπως για παράδειγμα το να έρθει σε ρόλο δεύτερου επιθετικού ο Άμραμπατ όταν θα είναι ξανά διαθέσιμος ή να έρθει κεντρικά ο Γκατσίνοβιτς, κάτι που έχει κάνει πολλάκις στην καριέρα του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments