Οδηγός

Fuel Pass 3: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα επιδότηση

Fuel Pass 3: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα επιδότηση

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα επιδότηση
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα επιδότηση άφησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σε περίπτωση που υπάρξει περαιτέρω άνοδο των τιμών στα καύσιμα.

Fuel Pass 3: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα επιδότηση

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί ένα νέο Fuel Pass 3 ή κάποια άλλη στήριξη σε περίπτωση αύξησης της τιμής των καυσίμων ανάλογη με αυτή που είχε δοθεί τους περασμένους μήνες με το Fuel Pass 1 και το Fuel Pass 2.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν είναι πολύ ακριβά τα καύσιμα κίνησης στη χώρα μας, ο κ. Σκρέκας τόνισε πως: “παρακολουθούμε την εξέλιξη, αν δούμε ότι οι τιμές λιανικής ανεβαίνουν σε όλα τα επίπεδα, εδώ είμαστε να στηρίξουμε όπως το κάναμε και με το fuel pass”.  

Να σημειωθεί πως η αγορά των υγρών καυσίμων είναι άνω – κάτω με τους καταναλωτές που προτίθενται να ταξιδέψουν το Πάσχα, να μην μπορούν να υπολογίσουν το ύψος της τιμής της βενζίνης και το πόσο θα δαπανήσουν για την κατανάλωσή της. Οι τιμές της βενζίνης φαίνεται να παίρνουν «φωτιά» όσο πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στο Πάσχα καθιστώντας την έξοδο των εκδρομέων ακόμα πιο δαπανηρή.

Όπως προκύπτει από τα σημερινά δεδομένα της αγοράς των καυσίμων, αλλά και τις εκτιμήσεις από παράγοντες του κλάδου πετρελαιοειδών, η αμόλυβδη θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά με αποτέλεσμα και άλλες περιοχές να προστίθενται στην πανάκριβη περιοχή των 2 ευρώ ανά λίτρο.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος γνωστοποίησε επίσης ότι προσεχώς θα ανοίξουν οι αιτήσεις για πέντε προγράμματα που αφορούν νοικοκυριά και επαγγελματίες. Πρόκειται για τα:

  • Φωτοβολταϊκά στη στέγη
  • Αλλάζω Θερμοσίφωνα
  • Εξοικονομώ 2023 για όλα τα νοικοκυριά
  • Εξοικονομώ -Ανακαινίζω για νέους
  • Εξοικονομώ επιχειρήσεων
Όπως ανέφερε στη ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο κ. Σκρέκας, ο προϋπολογισμός επιδότησης των προγραμμάτων ανέρχεται στα 1,2 δισ. ευρώ που θα διατεθούν τον επόμενο χρόνο. Επεσήμανε, αυτά τα χρήματα, θα κινητοποιήσουν πάνω από 2 δισ. ευρώ επενδύσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments