Αθλητισμός

Επίσημα Έλληνας πολίτης ο Τόμας Γουόκαπ

Επίσημα Έλληνας πολίτης ο Τόμας Γουόκαπ

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISI

Με τη σφραγίδα του ΦΕΚ ο Τόμας Γουόκαπ είναι και επίσημα Έλληνας πολίτης

Ο Τόμας Γουόκαπ είναι με κάθε επισημότητα Έλληνας πολίτης. Το Gazzetta ήταν αυτό που αποκάλυψε την επιστολή του προς την ΕΟΚ, με την οποία ο ίδιος ζήτησε να γίνει Έλληνας και με αυτόν τον τρόπο να έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας.

Μία μέρα μετά το ρεπορτάζ του Gazzetta, ο Γουόκαπ πολιτογραφήθηκε Έλληνας, με τη σφραγίδα του ΦΕΚ. Το ΦΕΚ υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Γουόκαπ κίνησε ο ίδιος τις διαδικασίες και μετά το Προεδρικό Διάταγμα είναι Έλληνας πολίτης, λαμβάνοντας την υπηκοότητα. Μάλιστα ο ίδιος δεσμεύτηκε να επιστρέψει το διαβατήριό του σε περίπτωση που μελλοντικά αρνηθεί να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής.

Το αίτημά του γκαρντ του Ολυμπιακού έγινε δεκτό αφού εξετάστηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Γιατί δεν μπορεί να παίξει ως Έλληνας στα play-offs με τον Ολυμπιακό

Μία μέρα αργότερα και με τη σφραγίδα του ΦΕΚ, που φέρει τις υπογραφές του Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο Γούοκαπ είναι επίσημα Έλληνας πολίτης

Αυτή η εξέλιξη είναι θετική για την Εθνική Ελλάδας, από τη στιγμή που ο Γουόκαπ μπορεί να γίνει μέλος της, αλλά και για τον Ολυμπιακό. Ο 30χρονος γκαρντ καταλάμβανε θέση ξένου στο ρόστερ, κάτι που θα αλλάξει από την ερχόμενη χρονιά, μιας και θα έχει αποκτήσει το ελληνικό διαβατήριο.

Ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν προλαβαίνει να το κάνει από τα φετινά play-offs. Θυμίζουμε πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν προθεσμία μέχρι σήμερα να κόψουν έναν ξένο από την εξάδα της Basket League, μιας και αύριο Πέμπτη (20/4 – 19:15) αντιμετωπίζουν τον Άρη στο πρώτο παιχνίδι της σειράς.

Ο Γουόκαπ δεν μπορεί να δηλωθεί στη λίστα των Ελλήνων αφού πρέπει πρώτα να ορκιστεί και να βγάλει τη νέα του ταυτότητα. Έτσι ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα αναγκαστεί να κόψει έναν από τους επτά ξένους του ρόστερ ενόψει των play-offs.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments