Αθλητισμός

Χάαλαντ: Δικό του το ρεκόρ τερμάτων της Premier League, επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε!

Χάαλαντ: Δικό του το ρεκόρ τερμάτων της Premier League, επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε!

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ σφράγισε τον θρίαμβο της Μάντσεστερ Σίτι επί της Άρσεναλ και έγινε αυτόματα ο ρέκορντμαν τερμάτων σε μια σεζόν 38 αγωνιστικών, με επτά παιχνίδια... στο χέρι!

Το ντέρμπι τίτλου εξελίχθηκε σε επίδειξη δύναμης για τη Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Άρσεναλ και σε ένα ματς-ορόσημο για τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Ο Νορβηγός ήταν εξαιρετικός απέναντι στους Κανονιέρηδες, σέρβιρε δύο ασίστ στον Κέβιν Ντε Μπρόινε και στο 90+5′ σφράγισε τον θρίαμβο με το τέταρτο γκολ της Σίτι, ένα γκολ που του χάρισε το all-time ρεκόρ τερμάτων της Premier League στην εποχή των 38 αγωνιστικών! Το κοντέρ του έφτασε τα 33 γκολ, ένα περισσότερο από όσα πέτυχε ο Μο Σαλάχ στην τρομερή πρώτη του χρονιά με τη Λίβερπουλ τη σεζόν 2017-18. Μόνο που το «θωρηκτό» των Σίτιζενς κατάφερε να σπάσει την επίδοση του Αιγύπτιου σε επτά λιγότερες αγωνιστικές!

Πλέον, ο Χάαλαντ βαδίζει εκ του ασφαλούς να ξεπεράσει και την ακόμα υψηλότερη επίδοση των 34 γκολ που κατέχουν από κοινού οι Άλαν Σίρερ και Άντι Κόουλ, οι οποίοι το πέτυχαν μέχρι το 1995 όταν η Premier League είχε 42 «στροφές».

Η Άρσεναλ είναι η «αγαπημένη» αντίπαλος του Ντε Μπρόινε

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε ήταν εκείνος που πήρε τους «πολίτες» από το χέρι και καθάρισε στα κρίσιμα σκοράροντας το πρώτο και το τρίτο τέρμα και δίνοντας την ασίστ για το δεύτερο γκολ του Στόουνς. Κι αν είναι γενικά συνηθισμένο ο Βέλγος να κάνει τέτοιο… σαματά, απέναντι στους «κανονιέρηδες» είναι λίγο παραπάνω.

Βλέπετε η Άρσεναλ είναι η αγαπημένη αντίπαλος του Βέλγου μεσοεπιθετικού, αφού είναι η ομάδα απέναντι στην οποία έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ στην καριέρα του ήτοι οκτώ στα 19 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί εναντίον της.

Μάλιστα την φετινή σεζόν κατάφερε τόσο να σκοράρει όσο και να δώσει ασίστ εναντίον της και στα δύο παιχνίδια, αφού και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου είχε ανοίξει το σκορ στο 24ο λεπτό και είχε δώσει την ασίστ για το 1-3 στον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Παράλληλα, με την χθεσινή του αυτή ασίστ ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έφτασε τις 24 σε όλες τις διοργανώσεις την φετινή σεζόν, πραγματοποιώντας προσωπικό ρεκόρ καριέρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments