Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Πλήρωσε τα λάθη στη μεσαία γραμμή στο ματς με τον ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός: Πλήρωσε τα λάθη στη μεσαία γραμμή στο ματς με τον ΠΑΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Ο Παναθηναϊκός αντί να «χτίσει» πάνω στην ψυχολογία του 1-0, στην παλλόμενη εξέδρα και το ρεσιτάλ γκάφας στην άμυνα του ΠΑΟΚ, «κάθισε»

Ο Παναθηναϊκός αντί να «χτίσει» πάνω στην ψυχολογία του 1-0, στην παλλόμενη εξέδρα και το ρεσιτάλ γκάφας στην άμυνα του ΠΑΟΚ, «κάθισε». Αποφάσισε το… γνωστό: “υπομονή μέχρι να βρούμε το δεύτερο γκολ και να το τελειώσουμε”. Ομως όλα τα ματς δεν είναι ίδια. Ούτε όλοι οι αντίπαλοι. Θα έπρεπε να κάνει αυτό που είχε συμβεί αμέσως μετά το 1-1 του Αϊτόρ στην Τούμπα, στο ματς του πρώτου γύρου: επίθεση για το δεύτερο, προκειμένου να αξιοποιήσει το momentum στη Λεωφόρο και να «καθαρίσει» το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Δεν έγινε. Ο «μισός» ΠΑΟΚ πήρε ανάσες. Ανασυντάχθηκε. Ενιωσε ασφαλής σε σετ παιχνίδι. Κατάλαβε πού το πάει ο Παναθηναϊκός. Πήρε μέτρα. Γύρω – γύρω όλοι. Κι όταν βγήκε ο Ολιβέιρα, τον οποίο ο Σάρλια «έχει» πολύ περισσότερο από τον Μάγκνουσον, έκανε και την ευκαιρία του με τον Μπράντον Τόμας. Το είχε βάλει με copy paste στο Φάληρο, αυτή τη φορά τον σταμάτησε ο Μπρινιόλι.

Ημίχρονο. Ο Γιοβάνοβιτς σπανίως κάνει αλλαγές στο 46′. Θα μπορούσε να κάνει πολλά. Να βγάλει τον Μαντσίνι που μάρκαρε με τα μάτια αφήνοντας τον Κώτσιρα να τρέχει σαν την άδικη κατάρα ή να βγάλει τον Σπόραρ για να βάλει τον Κλεινχέισλερ, πολλά. Αν ρωτάτε εμένα δεν θα έκανα τίποτα απ΄αυτά. Θα έβαζα Μάγκνουσον αντί Σπόραρ για να το γυρίσω σε 3-4-3, ώστε να «ανέβει» η αμυντική τριάδα, να πάρουν μέτρα οι Τσόκαϊ – Τσέριν και να έχουν υποστήριξη από Χουάνκαρ – Κώτσιρα στη μεσαία γραμμή. Εμείς, όμως δεν ξέρουμε περισσότερα από τους προπονητές όπως γράφει ο Γιάννης Σερέτης στη gazzetta.

Αλλωστε, ο Παναθηναϊκός έχασε εναντίον του ΠΑΟΚ τέσσερις καθαρές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ – κλείδωμα της νίκης. Τρεις με τις «πάρε – βάλε» πάσες του εκπληκτικού Φώτη Ιωαννίδη προς Μπερνάρ (δις) και Σπόραρ, μία με τον Μαντσίνι (δοκάρι). Δεν μπήκε κανένα, τέλος με 1-1, έξι ματς με τον ΠΑΟΚ – έξι ματς στα οποία παραβιάστηκε η πιο αποτελεσματική αμυντικά ομάδα του πρωταθλήματος! Ακόμα μια ιδιαιτερότητα του αγώνα, γι’ αυτό λέμε ότι κάθε ματς είναι ξεχωριστή ιστορία: ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος ως σύνολο παρά τις πέντε πολύ σημαντικές απουσίες του (βρήκε «φρέσκα πνευμόνια», όμως, που θα’ λεγε και ο Αλέφαντος), αλλά ο Παναθηναϊκός δημιούργησε περισσότερες καθαρές φάσεις συγκριτικά με όλα τα προηγούμενα παιχνίδια του στα play offs!

Ουσία να κοιτάζει πίσω δεν υπάρχει πλέον. Εχει 90 λεπτά μπροστά του για να βάλει το κλειδί στην πόρτα. Ανασύνταξη, διαχείριση χαρακτήρων, προετοιμασία επί του συγκεκριμένου αντιπάλου, μέτρηση δυνάμεων. Χωρίς τον Σένκεφελντ που έκανε την Τετάρτη σε 25 λεπτά όσες γκάφες δεν είχε κάνει σε 25 ματς. Με τον Κουρμπέλη παρόντα όμως. Και με τον Ρουμπέν Πέρεθ ίσως ικανό να παίξει αξιοπρεπώς για ένα ημίχρονο.

Διότι προχθές ο Ισπανός δεν μπορούσε να παίξει. Μπήκε για να… υπάρχει. Δεν μπορούσε καν να κλωτσήσει δυνατά τη μπάλα! Πούλησε δυο φάσεις στα πρώτα δέκα λεπτά, την άγγιξε ελάχιστες φορές. Ο Γιοβάνοβιτς ήθελε περισσότερο το μυαλό του και την αίσθηση ασφάλειας που θα μεταδιδόταν στην ομάδα του. Όμως στην πραγματικότητα αυτό που συνέβη με τον Πέρεθ αναδεικνύει τη δεδομένη ένδεια του Παναθηναϊκού στη μεσαία γραμμή του, η οποία «καμουφλάρεται» επειδή οι βασικοί σπανίως απουσιάζουν! Όπως κι’ αυτό που συνέβη με τον καταπληκτικό Φώτη Ιωαννίδη που ντύθηκε Ντε Μπρόινε και έβγαλε τρεις «πάρε – βάλε» πάσες (δύο στον Μπερνάρ και μία στον Σπόραρ) τις οποίες δεν έχει βγάλει άλλος μέσος του Παναθηναϊκού σε ολόκληρη τη σεζόν! Εκτός από τον… Πέρεθ, αν θυμηθούμε τις υπέροχες «30άρες» του στον Παλάσιος εναντίον του ΟΦΗ (0-2) και στον Αϊτόρ, στο 1-2 της Τούμπας. Παλιά, στην εκκίνηση του πρωταθλήματος…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments