Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Συμφώνησε σε όλα με τον Αντόνιο Κορδόν

Ολυμπιακός: Συμφώνησε σε όλα με τον Αντόνιο Κορδόν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Ολυμπιακός προχώρησε σε μια σπουδαία κίνηση

Ο Ολυμπιακός προχώρησε σε μια σπουδαία κίνηση, καθώς συμφώνησε σε όλα με τον Αντόνιο Κορδόν, ο οποίος θα αναλάβει τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή των Πειραιωτών και ταυτόχρονα όλο τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν.

Το όνομα του Ισπανού παράγοντα έπαιζε γερά τις τελευταίες μέρες για τους ερυθρόλευκους, υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από τεράστια κλαμπ του εξωτερικού, όπως η Μπαρτσελόνα και η Άστον Βίλα, αλλά μετά από λεπτούς χειρισμούς και προσωπικές ενέργειες του Βαγγέλη Μαρινάκη οι δύο πλευρές συμφώνησαν και έρχονται και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Ο Κορδόν έχει σηκώσει μανίκια, κάνοντας ήδη κάποια τηλεφωνήματα στο πλαίσιο της αναζήτησης του νέου προπονητή του Ολυμπιακού, αλλά και για το γενικότερο πλάνο, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στην ημέρα η πρόσληψη του. Ο Ισπανός έμπειρος παράγοντας βρίσκεται στην Ελλάδα για τις τελικές επαφές, σύμφωνα με όσα διαβάσατε από to10.gr και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα απαντήσει θετικά στην εξαιρετική πρόταση που έχει στα χέρια του.

To10.gr με αφορμή τη διαφαινόμενη πρόσληψη του Ισπανού τεχνικού διευθυντή παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη σπουδαία καριέρα του. Ο Κορδόν έχει εργαστεί στη Βιγιαρεάλ (1999-2016), στη Μονακό (2016-2017), στο Εκουαδόρ (2019-2020) και στην Μπέτις (2020-2023), με τεράστια επιτυχία.

Στη Βιγιαρεάλ έχει βγάλει μια ολόκληρη γενιά από παίκτες, ενώ είχε συνεργαστεί με τον Σεντρίκ Μπακαμπού, τον οποίο ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει στο ρόστερ του. Στο «κίτρινο υποβρύχιο» έχει κάνει μεταγραφές όπως οι Καθόρλα, Βαλέντσια, Ζαπάτα, Γοδίν, Παουλίστα, Μουσάτσιο, Βιέτο, ενώ στη Μονακό που πήγε για έναν χρόνο ήταν ένας από εκείνους που διαπραγματεύτηκαν για τη μεταγραφή του Κιλιάν Εμπαπέ.

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό παράγοντας που έχει «χτίσει» ένα πολύ καλό όνομα και βιογραφικό και ανεβάζει επίπεδο τον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα, όσο βρισκόταν ο Κορδόν στη Βιγιαρεάλ, η τελευταία κατέκτησε το Κύπελλο Ιντερτότο το 2003 (κόντρα στη Χέρενφεν) και το 2004 (εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης στα πέναλτι).

Τη σεζόν 2003-04, η Βιγιαρεάλ έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA όπου αποκλείστηκε από τη Βαλένθια και την αμέσως επόμενη περίοδο (2004-05) πήγε μέχρι τα προημιτελικά όπου έμεινε εκτός από την Άλκμααρ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην τετραετία που έμεινε στην Μπέτις, βοήθησε μαζί με τους προπονητές να ανέβει επίπεδο η ομάδα και να διεκδικεί ακόμη και το Champions League. Πρόκειται για έναν πολύ σοβαρό επαγγελματία, ο οποίος αποφάσισε να φύγει μόνος του από τους «βερδιμπλάνκος», ψάχνοντας μια νέα πρόκληση, την ώρα μάλιστα που ακουγόταν έντονα η Μπαρτσελόνα πως ενδιαφέρεται για την απόκτηση του.

Η αλήθεια είναι πως τόσο οι μπλαουγκράνα, όσο και η Άστον Βίλα, αλλά και η Βαλένθια ήθελαν να τον κάνουν δικό τους, όμως ο Κορδόν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και από το πρότζεκτ που θέλουν να υλοποιήσουν στο λιμάνι, με τον Ισπανό να είναι αυτός που θα χτίσει την ομάδα για τη νέα σεζόν, ξεκινώντας φυσικά από τον προπονητή, που είναι προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments