Πολιτική

Σκέρτσος: Αυτοδυναμία δείχνει το αποτέλεσμα

Σκέρτσος: Αυτοδυναμία δείχνει το αποτέλεσμα

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Σκέρτσος: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του σύγχρονου πολιτικού ηγέτη

«Ουσιαστικά είναι ένα αποτέλεσμα αυτοδυναμίας, μία εντολή η χώρα να αποκτήσει μία σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας», δήλωσε προ ολίγου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Το ραντεβού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα γίνει σίγουρα σήμερα», τόνισε. «Υπάρχει ένα βουβό κύμα ωρίμανσης όλων μας μετά τα πολύ δύσκολα χρόνια που περάσαμε, τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και τα τέσσερα χρόνια που πολύς κόσμος ταλαιπωρήθηκε με την πανδημία», επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας, επιχειρώντας να δώσει μια ερμηνεία της μεγάλης νίκης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του σύγχρονου πολιτικού ηγέτη. «Κλείνει ένα κεφάλαιο πολιτικού ύφους που πιστεύει πάρα πολύ στον χαρισματικό ηγέτη, με τους όρους του παρελθόντος τουλάχιστον. Ο σύγχρονος ηγέτης πρέπει να είναι συνεπής, ειλικρινής, αποτελεσματικός», πρόσθεσε ο κ. Άκης Σκέρτσος. Σε ό,τι αφορά την διαδικασία των διερευνητικών εντολών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε: «Νομίζω έχει ήδη έχουν γίνει τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, και νομίζω ότι τα αποτελέσματα της αντιπολίτευσης δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για να γίνουν κύκλοι διερευνητικών εντολών, αλλά θα το πει η αντιπολίτευση, το πώς θα διαχειριστεί τις εντολές».

Όπως πρόσθεσε, το προεδρικό διάταγμα ορίζει μία συγκεκριμένη ημερομηνία για την σύσταση της νέας Βουλής (την 1η Ιουνίου), «άρα πρέπει να δούμε αν μπορούμε να φέρουμε νωρίτερα την ημερομηνία αυτή, με βάση τις δυνατότητες και τις κατευθύνσεις που δίνει το Σύνταγμά μας». Με βάση όσα ισχύουν, την 1η Ιουνίου πρέπει να συγκληθεί η νέα Βουλή, η οποία είναι μάξιμουμ μέχρι 48 ώρες, να διαλυθεί στις 3 Ιουνίου. Αν δεν αλλάξει αυτό, πρακτικά σημαίνει ότι δεν βγαίνει η διεξαγωγή των δεύτερων εκλογών για τις 25 Ιουνίου. «Εξετάζουμε αν μπορούμε να επιταχύνουμε», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκέρτσος, σημειώνοντας ότι δεν γνωρίζει ακόμα εάν γίνεται αυτο τεχνικά. «Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να βγούμε εκτός των συνταγματικών προβλέψεων», είπε, προσθέτοντας ότι μέσα στην ημέρα θα γνωρίζουμε εάν οι δεύτερες εκλογές θα γίνουν στις 25 Ιουνίου ή στις 2 Ιουλίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments