Πολιτική

Μητσοτάκης: Πολιτικός σεισμός το αποτέλεσμα – Κυρίαρχος με double score plus με 40.8% έναντι ΣΥΡΙΖΑ με 20,1%

Μητσοτάκης: Πολιτικός σεισμός το αποτέλεσμα – Κυρίαρχος με double  score plus με 40.8% έναντι ΣΥΡΙΖΑ με 20,1%

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Με τον αυτοπεποίθηση του πολιτικού κυρίαρχου, ο πρόεδρος της κυβερνώσας παράταξης δήλωσε πως «τα δεδομένα της κάλπης είναι καταλυτικά: αποδεικνύουν ότι η Ν.Δ. έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή. Αυτό ζήτησαν άλλωστε σήμερα οι ψηφοφόροι με εμφατικό και – θα έλεγα – με απόλυτο τρόπο. Μας ζήτησαν να τρέξουμε πιο γρήγορα στον δρόμο της προόδου, για μια Ελλάδα ισχυρή και ασφαλή».

«Ο πολιτικός σεισμός που εκδηλώθηκε σήμερα μάς καλεί όλους να επισπεύσουμε τη διαδικασία για κυβερνητική λύση», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με τα εκλογικά αποτελέσματα, τα οποία τον φέρνουν σε θέση απόλυτου κυρίαρχου της πολιτικής αντιπαράθεσης στην Ελλάδα. Double score plus για την Νέα Δημοκρατία, που ζει μια από τις πιο ένδοξες στιγμές της ιστορίας της, απέναντι σε έναν ΣΥΡΙΖΑ που αδυνάτισε να συγκρατήσει ακόμη και τον κύριο όγκο των δυνάμεών του. Με τον αυτοπεποίθηση του πολιτικού κυρίαρχου, ο πρόεδρος της κυβερνώσας παράταξης δήλωσε πως «τα δεδομένα της κάλπης είναι καταλυτικά: αποδεικνύουν ότι η Ν.Δ. έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή. Αυτό ζήτησαν άλλωστε σήμερα οι ψηφοφόροι με εμφατικό και – θα έλεγα – με απόλυτο τρόπο. Μας ζήτησαν να τρέξουμε πιο γρήγορα στον δρόμο της προόδου, για μια Ελλάδα ισχυρή και ασφαλή».

Σε νίκη όλων των Ελλήνων παρέπεμπε επίσης η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επισήμανε ότι «η σημερινή νίκη ανήκει σε όλους εσάς. Στην κυριολεξία όλη η Ελλάδα είναι μπλε σήμερα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι δούλεψαν τόσο σκληρά για να πετύχουμε αυτή τη μεγάλη νίκη, που ξεπέρασε και τις δικές μας προσδοκίες». «Απόψε κλείνει ένας κύκλος και ταυτόχρονα ανοίγει ένας άλλος τον οποίο και θα διανύσουμε μαζί, με οδηγό τη γλώσσα της αλήθειας και με ειλικρινή διάθεση για αυτοκριτική, χωρίς αλαζονεία και έπαρση που προσωπικά δεν πρόκειται να ανεχτώ», κατέληξε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Πιο πριν, ο πρωθυπουργός είχε ευχαριστήσει συνεργάτες και κομματικά στελέχη για την συνδρομή τους στη μεγάλη νίκη, στον πολιτικό σεισμό, λέγοντας: «Θέλω σήμερα να ευχαριστήσω προσωπικά όλους τους στενούς μου συνεργάτες. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της δύσκολης τετραετίας, δώσαμε πολλές μάχες, κρατήσαμε τη χώρα όρθια και έχουμε βάλει τα θεμέλια για μία καλύτερη πατρίδα. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της κομματικής μας οργάνωσης. Επιβεβαιώσατε στην πράξη ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη».

Τα αποτελέσματα: Double score plus η ΝΔ

Υπενθυμίζεται ότι την σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας που είχε καταγράψει το exit poll, επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα που ανακοινώνει για τις σημερινές εκλογές η Singular Logic με ενσωματωμένο το 99,45% των εκλογικών τμημάτων. Σε επίπεδο εκλογικών ποσοστών: ΝΔ: 40,79. ΣΥΡΙΖΑ: 20,07,ΠΑΣΟΚ: 11,46, ΚΚΕ: 7,22, Ελληνική Λύση: 4,45, ΝΙΚΗ: 2,92, Πλεύση Ελευθερίας: 2,89, ΜεΡΑ25: 2,61. Σε επίπεδο κοινοβουλευτικών εδρών, η ΝΔ συγκεντρώνει 146 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 71, το ΠΑΣΟΚ 41 το ΚΚΕ 26 και η Ελληνική Λύση με 16 έδρες. Εκτός «κοινοβουλευτικού νυμφώνα» μένουν το Μέρα25 του Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς και ο πολιτικός σχηματισμός η Νίκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments