Αθλητισμός

ΠΑΟΚ: Όπως και τότε έτσι και τώρα για το 9ο!

ΠΑΟΚ: Όπως και τότε έτσι και τώρα για το 9ο!
Σανχθες ο Δικέφαλος κατέκτησε το 8ο κύπελλο της ιστορίας του.

Σαν χθες στις 22/5/2021, ο ΠΑΟΚ νίκησε στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό, επικρατώντας με 1-2, στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 2020-2021, κατακτώντας το όγδοο κύπελλο της ιστορίας του.

Ο Δικέφαλος μπήκε μπροστά στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 35′ με τον Βιεϊρίνια, Ο Δικέφαλος δεν μπήκε καλά στην επανάληψη, με τον Ολυμπιακό να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια στο 50′ με τον Εμβιλά, όμως οι «ασπρόμαυροι» δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με γκολ του Κρμέντσικ στο 90′, πήρε ακόμη έναν τίτλο μέσα στο ΟΑΚΑ.

Λίγα λόγια για το ματς!

O ΠΑΟΚ είχε σε πολύ καλή μέρα τον Πασχαλάκη, ο οποίος στο 12′ νίκησε σε τετ α τετ τον Μπρούμα. Ο Δικέφαλος απάντησε στις ευκαιρίες τρία λεπτά αργότερα με σουτ του Ουάρντα που μπλόκαρε ο Σα, ενώ στο 26′ ο Σφιντέρσκι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας με κεφαλιά.

Στο 34ο λεπτό ο Σβαμπ πήρε τη μπάλα από τον Σφιντέρσκι μέσα στην περιοχή και ο Εμβιλά τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή Μάκελι να δείχνει την άσπρη βούλα κι ήρθε η στιγμή του αρχηγού.  Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στην επανάληψη και μόλις στο 50′ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης, με τον Εμβιλά να πιάνει δυνατό σουτ στην κίνηση μετά από κόρνερ και να κάνει το 1-1.

Πέντε λεπτά αργότερα οι δύο ομάδες έχασαν από μία σημαντική ευκαιρία. Αρχικά ο Πασχαλάκης έκανε απίθανη επέμβαση σε καρφωτή κεφαλιά του Μασούρα, ενώ στη συνέχει ο Σφιντέρσκι επιχείρησε να νικήσει τον Σα με τακουνάκι, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε την απάντηση.

Όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟΚ ανέβαζε την απόδοσή του. Στο 80′ το τεχνικό επιτελείο έριξε στη μάχη τον Μάικλ Κρμέντσικ, σε μία κίνησε που έμελλε να κρίνει το παιχνίδι. Ο Τσέχος φορ αφού στο 84′ αστόχησε με λόμπα και ένα λεπτό μετά νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Σα, μίλησε στην τρίτη του προσπάθεια.Ένα μαγικό τακουνάκι του Α.Ζίβκοβιτς έφερε και πάλι τον Κρμέντσικ απέναντι από τον Σα, με τον Τσέχο να νικάει τον Πορτογάλο και να χαρίζει το τρόπαιο στον ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Σα, Παπασταθόπουλος (25′ Ρέαμπτσουκ), Εμβιλά, Σεμέδο, Ανδρούτσος, Χολέμπας, Καμαρά (90′ Βαλμπουενά), Μπουχαλάκης, Μασούρας (86′ Χασάν), Μπρούμα(46′ Φορτούνης), Ελ Αραμπί.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Μπάμπα, Ροντρίγκο, Σβαμπ, Ντόουγκλας, Α.Ζίβκοβιτς, Ουάρντα (80′ Τσιγγάρας), Σφιντέρσκι (80′ Κρμέντσικ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments