Πολιτική

Τα συμπεράσματα δικά σας

Τα συμπεράσματα δικά σας

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Τα εκλογικά αποτελέσματα της 21ης Μαΐου αποτέλεσαν ένα είδος τομής για τα πολιτικά πράγματα της πατρίδας μας, στέλνοντας μηνύματα πολιτικής ομαλότητας για την μελλοντική πορεία της.

Τα εκλογικά αποτελέσματα της 21ης Μαΐου αποτέλεσαν ένα είδος τομής για τα πολιτικά πράγματα της πατρίδας μας, στέλνοντας μηνύματα πολιτικής ομαλότητας για την μελλοντική πορεία της.

Τα διλήμματα, τα οποία μετ’ επιτάσεως ετέθησαν σε όλη την προεκλογική κούρσα, πήραν τις απαντήσεις τους από τους πολίτες. Το εκλογικό σώμα αποδέχθηκε την πρόκληση και έκανε την επιλογή του με τρόπο ξεκάθαρο και υπογραμμισμένο ως προς το πρόσωπο που επιθυμεί να το κυβερνήσει, δηλαδή ως προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Τα αποτελέσματα της προχθεσινής εκλογικής αναμέτρησης αποτυπώνουν την βούληση των πολιτών να κινηθούν μακριά από πολιτικούς εξτρεμισμούς, διχαστικές ρητορείες και διαιρετικές τομές του παρελθόντος.

Για το κυβερνών κόμμα, το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου είναι, χωρίς αμφιβολία, μία σαρωτική νίκη. Η διαφορά των είκοσι ενός ποσοστιαίων μονάδων πιστοποιεί τον θριαμβευτικό χαρακτήρα της νίκης, που σημείωσε η Νέα Δημοκρατία. Η κυβερνώσα παράταξη επιδοκιμάστηκε για την αντιστοιχία προεκλογικών δεσμεύσεων και κυβερνητικού έργου, καθώς και για την αξιοπιστία του κυβερνητικού προγράμματος που παρουσίασε στους πολίτες εν όψει της νέας τετραετίας.

Από την άλλη, τα αποτελέσματα των εκλογών συνιστούν πολιτικό Βατερλώ για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Σύριζα γεύθηκε μια βαριά και πολυσήμαντη εκλογική ήττα, η οποία φαίνεται να εγκαινιάζει έναν κύκλο εσωκομματικής εσωστρέφειας.

Απεναντίας, το ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του κ. Νίκου Ανδρουλάκη κατάφερε όχι μόνον να συγκρατήσει τις δυνάμεις του, αλλά είδε τα ποσοστά του να αυξάνονται σημαντικά και να γεννώνται ακόμη και ελπίδες για μια ριζικότερη αναδιάταξη των πολιτικών συσχετισμών προς όφελος των σχεδιασμών του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.

Πλέον, εναπόκειται στο κάθε κόμμα ξεχωριστά να μελετήσει με πνευματική ειλικρίνεια και με εμβρίθεια τα αποτελέσματα της κάλπης της 21ης Μαΐου και να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα. Συμπεράσματα που μπορεί είτε να υπαγορεύουν τον πλήρη επανακαθορισμό της πολιτικής στρατηγικής, είτε να ζητούν τη βελτίωση ορισμένων όψεων της ακολουθούμενης πολιτικής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments