Αθλητισμός

ΑΕΚ: Έγραψε τον επίλογο που άρμοζε σε μια ονειρική σεζόν

ΑΕΚ: Έγραψε τον επίλογο που άρμοζε σε μια ονειρική σεζόν

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Κατάκτηση του νταμπλ και κιτρινόμαυρη... παράνοια

Μία τέτοια ονειρική σεζόν έπρεπε να κλείσει με μαγικό τρόπο. Όπως ακριβώς η ζωγραφιά του «υδραυλικού» Φερνάντες με την απίθανη ντρίμπλα πάνω στον Ίνγκασον και το γλυκό τελείωμα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ για το 2-0 στις καθυστερήσεις του τελικού που έβαψε οριστικά κιτρινόμαυρο και το δεύτερο τρόπαιο της σεζόν.

Ο επίλογος αυτής της φοβερής σεζόν της ΑΕΚ γράφτηκε με τον καλύτερο τρόπο και μετά τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έβγαλε ξανά στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας τους οπαδούς της ΑΕΚ, φέρνοντας τους μέχρι την Εθνική Οδό για να αποθεώσουν τον Αλμέιδα και τους παίκτες του στα διόδια των Αφιδνών όπως επέστρεφαν τα ξημερώματα από τον Βόλο με την κούπα.

Μιας σεζόν που ξεκίνησε με τους οπαδούς της ΑΕΚ στο πλευρό του «Πελάδο» και των παικτών του ένα πολύ ζεστό αυγουστιάτικο βράδυ στη Λαμία και συνεχίστηκε με τον Αργεντινό κόουτς σταδιακά να δίνει ταυτότητα στο σύνολό του. Και όταν οι παίκτες της ΑΕΚ αφομοίωσαν το πλάνο του, τότε παρότι κυνηγούσαν την κορυφή, απέδωσαν και ελκυστικό, αλλά και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο ταυτόχρονα.

Η νοοτροπία νικητή που μετέδωσε ο Αλμέιδα στην ομάδα του, στοιχείο που είχε ξεθωριάσει τα τελευταία χρόνια, βγήκε στην επιφάνεια στα ντέρμπι και στα μεγάλα παιχνίδια. Εκεί όπου η ΑΕΚ κυριάρχησε στα περισσότερα από αυτά και με όπλο το ισχυρό γκρουπ που είχε διαμορφώσει ο «Πελάδο» στα αποδυτήρια, η Ένωση με τις αρχές της ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας του προπονητή της κοίταζε πλέον μόνο μπροστά.

Η κατάμεστη και «καυτή» OPAP Arena έσπρωχνε σε κάθε εντός έδρας ματς την ΑΕΚ, αποδεικνύοντας πόσο πολύ είχε λείψει στην ομάδα η φυσική της έδρα εδώ και δύο δεκαετίες. Η ενέργεια και η δύναμη που έπαιρναν από τις εξέδρες ήταν κάτι που παραδέχονταν συνεχώς οι παίκτες του Αλμέιδα, μετατρέποντας σε κάστρο τη Νέα Φιλαδέλφεια, βάζοντας «φτερά» στα πόδια τους και παίρνοντας καθοριστικές νίκες μέσα στη σεζόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments