Πολιτική

Η αυτοδυναμία δεν έχει κριθεί

Η αυτοδυναμία δεν έχει κριθεί

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Και αυτό δεν αποτελεί πρόβλεψη αλλά επισήμανση, δεδομένου ότι οι κάλπες θα είναι άδειες στις 25 Ιουνίου.

Η μεγάλη σε έκταση νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής δεν σημαίνει επ’ ουδενί ότι είναι δεδομένη η αυτοδυναμία της στις επόμενες. Και αυτό δεν αποτελεί πρόβλεψη αλλά επισήμανση, δεδομένου ότι οι κάλπες θα είναι άδειες στις 25 Ιουνίου.

Τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος καλούνται να δώσουν έναν σοβαρό και απαιτητικό αγώνα στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση. Χωρίς αλαζονεία, αλλά με προβολή όλων όσα διακυβεύονται, πρέπει να πεισθούν και πάλι οι Έλληνες να διαφυλάξουν με την ψήφο τους τη σταθερότητα και την ομαλή πορεία σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Το παρήγορος είναι ότι το χαστούκι που έδωσαν στις εκλογές την προηγούμενη Κυριακή στον λαικισμό ήταν τόσο ηχηρό που ο Σύριζα είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να ξαναβρεί προσανατολισμό προς θετικά εκλογικά αποτελέσματα. Πολύ περισσότερο, αφού πιέζεται και από το αναζωογονημένο ΠΑΣΟΚ, το οποίο διεκδικεί ανοιχτά τη θέση του Σύριζα στον χώρο της αντιπολίτευσης.

Η πορεία του Σύριζα αναμένεται να είναι κατηφορική και για έναν ακόμη λόγο. Οι ψηφοφόροι που είχε προσελκύσει από το ΠΑΣΟΚ, από το 2012 και μετά, ήταν κυρίως ψηφοφόροι που ακολουθούν κόμματα με κυβερνητική προοπτική. Ψηφοφόροι που είχαν μάθει να συναλλάσσονται με την εξουσία. Τώρα είναι πιο εύκολος ο επαναπατριωτισμός τους από το ΠΑΣΟΚ. Αυτοί οι κομματικά «άστεγοι» ψηφοφόροι δεν αποτέλεσαν ποτέ εκλογική στόχευση για τη Νέα Δημοκρατία, αφού πρόκειται για τους ίδιους που εύκολα αναπαράγουν το σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά».

Στόχος για το κυβερνών κόμμα είναι οι ψηφοφόροι που ασπάζονται τη λογική και τον ρεαλισμό, που είναι αντίθετοι στην τοξικότητα και τον διχασμό και επιδίωξή τους είναι η πρόοδος της Ελλάδας, ανεξάρτητα από την κομματική καταγωγή τους. Οι εκλογές της 21ης Μαΐου έδειξαν ότι αυτή η ομάδα των ψηφοφόρων αποτελεί εκλογική πλειοψηφία και είναι σε θέση να εξασφαλίσει τη σταθερότητα στη διακυβέρνηση της χώρας και την πρόοδο στην οικονομία. Η κίνηση στο Χρηματιστήριο την επομένη των εκλογών και το επιτόκιο στο δεκαετές ομόλογο δανεισμού που έπεσε σε επίπεδο χωρών μελών της G7 σημαίνουν πολλά για το τι προσδοκούν οι αγορές για την πορεία της χώρας μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments