Αθλητισμός

ΠΑΟΚ: Οι 4 κομβικές μεταγραφικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν

ΠΑΟΚ: Οι 4 κομβικές μεταγραφικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Η ομάδα του ΠΑΟΚ απέτυχε στους αγωνιστικούς στόχους της σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η ομάδα του ΠΑΟΚ απέτυχε στους αγωνιστικούς στόχους της σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το ποδοσφαιρικό πλάνο όπως εκπονήθηκε και παρουσιάστηκε πέρσι τέτοιο καιρό δεν μπορεί να αφήνει κανέναν ικανοποιημένο και πρέπει να διαφοροποιηθεί σε ένα ποσοστό. Να ενισχυθεί, γιατί αυτό αποδείχθηκε ότι χρειάζεται κατά τους περασμένους μήνες. Ο ένας και αυτονόητος τρόπος έχει να κάνει με τη διαχείριση των αλλαγών που αναγκαστικά θα κάνει η ομάδα στο ρόστερ.

Ξεκινάμε από ένα δεύτερο αυτονόητο συμπέρασμα για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε το οποίο μέσα στο κλίμα που διαμορφώνεται από το κάκιστο φινάλε, πάει να ξεχαστεί. Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου που απέτυχε στο ξεκίνημα της χρονιάς στην Ευρώπη και στο τέλος σε πρωτάθλημα και κύπελλο, από το Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και κέρδιζε τους πάντες!

Με τις ποδοσφαιρικές αρχές του κυριαρχικού-συνδυαστικού ποδοσφαίρου που έπαιξε αυτή η ομάδα στο συγκεκριμένο διάστημα και παρά τη δεδομένη αστοχία στην υπόθεση γκολ κι ενώ ο ΠΑΟΚ είχε ήδη αναδείξει νεαρούς παίκτες, την Κυριακή στις 2 Απριλίου, η ομάδα αυτή διεκδικούσε την άνοδο στη δεύτερη θέση σε σχέση με την ΑΕΚ! Σε τέτοιο σημείο είχε φθάσει ο Δικέφαλος του Βορρά μετά από 21 ματς αήττητος! Έχασε εκείνη τη βραδιά με 0-1 και από εκεί και μετά δεν κατάφερε να αντιδράσει, μη έχοντας την απαραίτητη προσωπικότητα για να σταθεί στα δύσκολα. Την είχε θεωρητικά, αλλά δεν την έβγαλε μέσα στα γήπεδα.

Οι αλλαγές των τεσσάρων

Ο ΠΑΟΚ πόνταρε σε αυτό το κομμάτι σε παίκτες όπως ο Βιεϊρίνια, ο Ίνγκασον, ο Ντόουγκλας, ο Ζίβκοβιτς,ο Σβααμπ και στον Τάισον που ήρθε το χειμώνα, ποδοσφαιριστές που είχαν μερικές καλές παρουσίες. Το ίδιο ήθελε και από τους Ολιβέιρα-Ελ Καντουρί Μπίσεσβαρ και Κούρτιτς. ΑΠΟΤΥΧΙΑ! Οι τέσσερις που φεύγουν δεν έδωσαν ούτε το 30-40% των δυνατοτήτων τους και η πληγή που δημιούργησαν αγωνιστικά και σε επίπεδο προσωπικότητας-ποιότητας, ήταν μεγάλη. Τι σύμπτωση ε; Ο ΠΑΟΚ πληγώθηκε αρκετά από αυτούς που τελείωνε το συμβόλαιό τους. Ζήτημα και το συγκεκριμένο για τον Λουτσέσκου, ο οποίος μπορούσε να καυχηθεί τα περασμένα χρόνια για τη διαχείριση και τέτοιων επαγγελματιών! Ποιων; Εκείνων που ήξεραν ότι αποχωρούν, αλλά μέχρι τέλους ήταν κορυφαίοι! Τώρα δεν τα κατάφερε ο προπονητής στη διαχείρισή τους!

Με αυτά και με αυτά γίνεται τόσο ξεκάθαρο ότι σημείο κλειδί για το φετινό καλοκαίρι του ΠΑΟΚ, ειδικά στο ξεκίνημά του, είναι η αντικατάσταση των τεσσάρων παραπάνω παικτών, με τα ακριβά συμβόλαια που φθάνουν ετησίως στα 3,5 εκατομμύρια. Των προσωπικοτήτων που δεν κατάφεραν να «σηκώσουν» την ομάδα.

– Ο αντί Ολιβέιρα θα αποτελέσει την πιο κρίσιμη ΠΑΟΚτσήδικη μεταγραφή, αφού η εμπιστοσύνη που έδειξε ο ΠΑΟΚ επί δύο χρόνια στον Πορτογάλο αποδείχθηκε μοιραία.

– Ο αντί Κούρτιτς μία από τις πιο κομβικές μεταγραφές για να αλλάξει μορφή, ταχύτητα και σκληρότητα η ομάδα στο κέντρο και όχι μόνο.

– Οι αντί Μπίσεσβαρ, και αντί Ελ Καντουρί θα προστεθούν σε μια καλή γραμμή με Τάισον, Κωνσταντέλια, Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ, εκεί όπου 100% πρέπει να αυξηθούν τα νούμερα. Γκολ και ασίστ ψάχνει ο ΠΑΟΚ, καίγεται γι’ αυτά και όσοι αποκτηθούν πρέπει (βάσει βιογραφικού) να τα εγγυώνται.

Από εκεί και πέρα για να φθάσουμε στις 6-7 μεταγραφές ή αλλαγές όπως προανήγγειλε ο Γιώργος Σαββίδης, περιμένουμε έναν πλάγιο μπακ σε άλλη μία σπουδαίας σημασίας μεταγραφή, αφού καλοί οι Σάστρε-Ράφε Σοάρες, όχι όμως σπουδαίοι, μια και το ταβάνι τους είναι μικρότερο από αυτό που ορίζει ο πρωταθλητισμός. Επιπροσθέτως αναμένεται η αντικατάσταση παικτών όπως του Κάργα, του Μούργκ και όποιου άλλου μπορεί να αποχωρήσει.

Ερωτηματικά υπάρχουν για ποδοσφαιριστές όπως ο Βιεϊρίνια που είναι ένα μεγάλο και σύνθετο θέμα, ο Ντάντας τον οποίο ο ΠΑΟΚ θέλει δανεικό για να μην κάνει πολλές αλλαγές, ενώ πρόσφατα άνοιξε και θέμα Μπράντον Τόμας.

Από όλα τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι αν ο ΠΑΟΚ πετύχει καλό ποσοστό επιτυχίας στις τέσσερις μεταγραφές (φορ, χαφ, ένας μεσοεπιθετικός και ένας πλάγιος μπακ) τότε η εικόνα της ήδη οργανωμένης ομάδας μπορεί να βελτιωθεί τα μέγιστα και πολύ γρήγορα.

Θα δούμε όμως τι επιπέδου θα είναι οι παίκτες που θα έρθουν, γιατί στον ΠΑΟΚ μέχρι τώρα ισχύει ότι… άλλο οι ανάγκες και οι ευχές και άλλο η πραγματικότητα. Θα αλλάξει το σκηνικό τώρα που η ομάδα και όλοι οι πρωταγωνιστές είναι σε πολύ πιο δύσκολη και πιεστική θέση μετά τα φετινά αποτελέσματα;

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments