Διεθνή

Τετραήμερη εργασία προτείνει ο Ευρωπαίος επίτροπος εργασίας

Τετραήμερη εργασία προτείνει ο Ευρωπαίος επίτροπος εργασίας

Πηγή Φωτογραφίας: radar.gr//JOHANNA GERON / POOL | Συντελεστές: EPA-EFE

Σύμφωνα με τον Νίκολας Σμιτ (Nicolas Schmit), Ευρωπαίο επίτροπο εργασίας,  οι τομείς που έχουν δυσκολία προσέλκυσης εργαζομένων πρέπει να γίνουν πιο ελκυστικοί

Σύμφωνα με τον Νίκολας Σμιτ (Nicolas Schmit), Ευρωπαίο επίτροπο εργασίας,  οι τομείς που έχουν δυσκολία προσέλκυσης εργαζομένων πρέπει να γίνουν πιο ελκυστικοί, ιδίως με αυτό το μέτρο που εφαρμόζεται σε ορισμένες εταιρείες.

Ιδιαίτερα, η ιδέα της τετραήμερης εργάσιμης εβδομάδας προχωρά και δοκιμάζεται ήδη σε ορισμένες εταιρείες. Ο Ευρωπαίος επίτροπος για την απασχόληση και τα κοινωνικά δικαιώματατα, Νίκολας Σμιτ, προτείνει την ανάπτυξή του μοντέλου σε τομείς που έχουν «δυσκολίες στην προσέλκυση εργαζομένων», είπε σε συνέντευξή του.

Ο Nicolas Schmit θεωρεί ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα [στην Ευρωπαϊκή Ένωση] δεν είναι τόσο η μεγάλη ανεργία» αλλά η έλλειψη εργατικού δυναμικού. «Πολλές βιομηχανίες αναζητούν απελπισμένους υπαλλήλους και δεν μπορούν να τους βρουν επειδή οι άνθρωποι δεν θέλουν να εργαστούν εκεί ή δεν έχουν τις κατάλληλες δεξιότητες», λέει. «Πρέπει να γίνουν πιο ελκυστικοί» , σύμφωνα με τον Λουξεμβούργο, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «είναι κάτι που προχωρά σταδιακά (…) επειδή οι νέες γενιές έχουν ένα συγκεκριμένο όραμα για την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής». Ωστόσο, προειδοποιεί ότι «δεν υπάρχει κοινή θέση» εντός της ΕΕ για το θέμα αυτό.

Αυτή η προσέγγιση απαιτεί, σύμφωνα με τον Σμιτ, «διαπραγματεύσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων» και λαμβάνει το παράδειγμα της Γερμανίας, όπου το μεγαλύτερο σωματείο της χώρας, η IG-Metall, παρακαλεί εδώ και αρκετά χρόνια για γενίκευση του τετραήμερου την εβδομάδα στον μεταλλουργικό τομέα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments