ΟΤΑ

Αμπατζόγλου: «Μήνυμα Νίκης, από την πρώτη Κυριακή!»

Αμπατζόγλου: «Μήνυμα Νίκης, από την πρώτη Κυριακή!»
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΨΗΛΑ!» ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ

«Μήνυμα Νίκης, από την πρώτη Κυριακή!». Αυτό είναι και το μήνυμα από την πρώτη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η νέα πανίσχυρη διευρυμένη ανεξάρτητη Δημοτική Ομάδα “Το Μαρούσι Ψηλά!” με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου, στο Δημαρχείο της πόλης την Κυριακή 28 Μαΐου.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δημάρχου στην εκδήλωση Παρουσίασης απολογισμού του Δημοτικού Έργου, Παρουσίασης Στόχων της νέας Δημοτικής Παράταξης και των Υποψηφίων της.

«Σύνθεση», «Ενότητα», «Σχέδιο» και «Αγάπη για το Μαρούσι» οι φράσεις και λέξεις που χαρακτήρισαν την ομιλία του κ. Θ. Αμπατζόγλου.

Το Μαρούσι θα πάει μόνο Ψηλά! τόνισε ο Δήμαρχος αναλύοντας το σημαντικό έργο που ήδη έχει παραχθεί καθώς και τον Προγραμματισμό για τη νέα 5ετή θητεία.

«Η ομάδα των υποψηφίων μας είναι δυνατή, είναι πανίσχυρη και την πλαισιώνουν πολλά στελέχη, παλαιά και νέα στην αυτοδιοίκηση, απ όλες τις γειτονιές του Αμαρουσίου, απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους και με υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης», σημείωσε ο Δήμαρχος κατά την παρουσίασή τους.

Κυριότερα σημεία ομιλίας του κ. Θ. Αμπατζόγλου:

  • Η δική σας δύναμη, του καθενός ξεχωριστά είναι η δύναμη του συνδυασμού μας αλλά μεταφράζεται και στη δημιουργική δύναμη που έχει ανάγκη το Μαρούσι μας για να πάει ακόμη πιο Ψηλά!!!
  • Αποδείξαμε πως μπορούμε!! και παρά τον τότε διαλυτικό εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής να συνθέσουμε πολιτικές, στρατηγικές και πάνω απ όλα να συμπορευτούμε 4 δημοτικές παρατάξεις ενωμένοι για το καλό της πόλης μας.
  • Οφείλω να συγχαρώ για το αποτέλεσμα αυτό τους άξιους δημοτικούς συμβούλους μας, τους πολλούς καλούς και παραγωγικούς δημοτικούς υπαλλήλους μας, όλες τις υπηρεσίες του Δήμου μας την καθεμία ξεχωριστά, καθώς και τους συνεργάτες μου, που όλοι μαζί μέσα από τις αντιξοότητες της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης αλλά και εξαιρετικά μέσα από περιστατικά φυσικών καταστροφών κρατήσαμε την πόλη όρθια με συμπαγές κοινωνικό μέτωπο, με σταθερή αναπτυξιακή πολιτική και κυρίως εφαρμόζοντας το προηγούμενο σύνθημά μας ο Πολίτης Πρωταγωνιστής.
  • Παρουσίασα το πρόγραμμά μας και στη συνέχεια ρώτησα και άκουσα και στο τέλος συνδιαμόρφωσα το τελικό μας σχέδιο μαζί με όλους όσοι αυτό αφορούσε. Πάντα στο πλαίσιο των οικονομικών μας δυνατοτήτων. Kαι είμαι πραγματικά πολύ περήφανος γιατί ποτέ δεν υποσχέθηκα κάτι που δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί. Και αυτό ζήτησα απ όλους τους συνεργάτες. Να λέμε την αλήθεια στον κόσμο μας. Δεν ωραιοποίησα καμία κατάσταση.
  • Καταφέραμε λοιπόν και απαλλάξαμε τον Δήμο μας από χρέη 45 εκατομμυρίων ευρώ!!! που αφορούσαν σε δάνεια από παλαιότερες χρήσεις και παράλληλα ρυθμίσαμε με ευνοϊκούς όρους τις υπόλοιπες οφειλές. Έτσι, έχοντας εξυγιάνει την οικονομική κατάσταση του Δήμου, μπορέσαμε και θέσαμε σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο πρόγραμμα έργων για το οποίο είμαστε υπερήφανοι. Και όχι μόνο αυτό. Για τη χρηστή μας διαχείριση λαμβάνουμε σήμερα τα εύσημα και άριστα από την ελεγκτική επιτροπή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κατά το δημοσιονομικό έλεγχο για τα έτη 2019-2020-2021!
  • Το έργο μας σε αριθμούς είναι αυτό μένει και είναι αυτό που ξέρετε όλοι , ο καθένας στη γειτονιά του.
  • 45.000 τ.μ. ασφαλτοστρώσεων – προγραμματισμός για επιπλέον 120.000 τ.μ. • 15 νέες αίθουσες για τις ανάγκες των νηπιαγωγείων & προσχολικής αγωγής • 24 παιδικές χαρές ανακαινισμένες – προγραμματισμός για 10 ακόμα • 10 παιδικοί σταθμοί ανακαινισμένοι και 1 (ένας) νέος • 964 εγκαταστάσεις φωτιστικών νέας τεχνολογίας – προγραμματισμός για 5.500 ακόμα • 1 νέο κλειστό γήπεδο κόσμημα στο Ζεκάκειο Σχολείο – προγραμματισμός για 2 ακόμα • 15 ανακαινίσεις πολιτιστικών και αθλητικών χώρων • 5 αναπλάσεις πλατειών – εκτεταμένο πρόγραμμα για όλη την πόλη • 48 ανακαινίσεις στάσεων δημοτικής συγκοινωνίας • 3 νέα λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας – προγραμματισμός για 4 νέα ηλεκτροκίνητα • 23 νέα οχήματα & μηχανήματα έργου για την καθαριότητα και τα εξωτερικά συνεργεία – προγραμματισμός για 10 νέα ηλεκτροκίνητα • 1.100 νέοι κάδοι απορριμμάτων & ανακύκλωσης – προγραμματισμός για 800 ακόμα
  • Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στις δράσεις εθελοντισμού και αλληλεγγύης κινητοποιώντας μεγάλες δυνάμεις της Μαρουσιώτικης κοινωνίας, περισσότερες από 60!
  • Εκσυγχρονίσαμε ψηφιακά τον Δήμο μας με μια σειρά υπηρεσιών που διευκολύνουν τις συναλλαγές του πολίτη. Αποκτήσαμε νέο διαδικτυακό portal και νέα υπηρεσία Γραμμής Δημότη, με τεχνολογίες που σήμερα βραβεύονται.
  • Αποκτήσαμε ένα νέο σύγχρονο ληξιαρχείο.
  • Αναβαθμίσαμε το σύνολο του αστικού εξοπλισμού του κέντρου της πόλης μας με νέα σύγχρονα στοιχεία που κάνουν την πόλη μας περισσότερο φιλική ,όμορφη και ασφαλή!
  • Βρίσκεται σε πορεία ολοκλήρωσης η μελέτη για την ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου του Αρίωνα στη Νέα Λέσβο – Ο ξεχασμένος για δεκαετίες κοινόχρηστος χώρος μεταμορφώνεται σε πρότυπο χώρο άθλησης και αναψυχής
  • Βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης η ολοκληρωμένη ανάπλαση του Κεντρικού Άξονα της Κυπρίων Αγωνιστών στο Μαρούσι. Με τον κατάλληλο σχεδιασμό και με ώριμες μελέτες πετύχαμε τη χρηματοδότηση του έργου από το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 3 εκ. ευρώ!
  • Αντιπλυμμηρικά έργα εξελίσσονται στο Κέντρο Αμαρουσίου και συνεχίζουμε στον Αγ. Νικόλαο.
  • Μεγάλο έργο οδικής ασφάλειας χρηματοδοτημένο από το ΥΠΕΝ θα ξεκινήσει εντός του 2023.
  • Ξεκινούν τα έργα στην παιδική χαρά του Αμαλιείου.
  • Η ανακαίνιση της Βίλας Λουμίδη προχωρά με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνοντας τον άξονα πολιτιστικών δομών στο κέντρο της πόλης.
  • Τα έργα της διευθέτησης του Ρέματος είναι έτοιμα να ξεκινήσουν μόλις υπογραφεί η χρηματοδότηση από τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου ανάπτυξης, ενώ τα τεύχη δημοπράτησης είναι έτοιμα από την Περιφέρεια Αττικής υπεύθυνη για την εκτέλεση του έργου.
  • Θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υπογειοποιηθεί τμήμα της Λ. Κηφισίας στο ύψος της οδού Πεντέλης. Οι προμελέτες έχουν πραγματοποιηθεί από το υπουργείο υποδομών και θα είναι ο μεγάλος μας στόχος για την πενταετία που έρχεται.
  • Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσουμε στην αναβάθμιση στα Σχολεία και Παιδικές Χαρές της πόλης μας και αυτό φαίνεται από τα έργα που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Γιατί για τα Παιδιά μας αξίζει το καλύτερο.
  • Ανακατασκευή του γηπέδου «Σπύρος Λούης» με την υπόσχεση από χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Βασικοί στόχοι για την επόμενη 5ετία:

  1. Συνέχιση του νοικοκυρέματος των οικονομικών του Δήμου
  2. Καθαριότητα και πράσινο, με συνεχή ανανέωση του εξοπλισμού και την αυτοματοποίηση του προγραμματισμού με τη χρήση νέων τεχνολογιών.
  3. Νέα έργα και υποδομές, πολεοδομικές τακτοποιήσεις, ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμια, οδοφωτισμός.
  4. Πολιτισμός και ιδιαιτέρως δημιουργία Δημοτικού Θεάτρου.
  5. Αθλητισμός, ανακαίνιση γηπέδων και κατασκευή δύο ακόμη κλειστών γηπέδων, όπως αυτό που κατασκευάσαμε στο Ζεκάκειο Σχολείο καθώς και ενός γηπέδου ποδοσφαίρου.
  6. Βιώσιμη κινητικότητα, ελεγχόμενη στάθμευση, σύσταση Δημοτικής Αστυνομίας.
  7. Διαρκής αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών και της πολιτικής προστασίας.
  8. Παρεμβάσεις για μεγάλα έργα, όπως είναι η υπογειοποίηση τμήματος της Κηφισίας.
  9. Διαρκής ανακαίνιση των παιδικών χαρών, των παιδικών σταθμών και των σχολείων.
  10. Εκσυγχρονισμός ψηφιοποίηση των υπηρεσιών.
  11. Διεκδίκηση και νέων συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Ο Δήμαρχος εξαιρετικά αναφέρθηκε στην στήριξη της παρευρισκομένης στην εκδήλωση συζύγου του Ελένης Τριανταφύλλη – Αμπατζόγλου η οποία βρίσκεται στο πλευρό του και πάντα «αγωνιά» για το μέλλον του Αμαρουσίου, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν μέχρι και την 28η Μαΐου 2023:

1. Αμαξηλάτη Ιωάννα 
2. Αναστασόπουλος Χρίστος
3. Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος
4. Ασλανίδης Παύλος 
5. Βάγγη Σταυρούλα 
6. Βάλβης Δημήτρης 
7. Βανδώρου Βούλα 
8. Βελής Αθανάσιος  
9. Βλάχος Κωνσταντίνος
10. Βλάχου Ελένη 
11. Βουρλάκη Αικατερίνη
12. Γαρδέλης Επαμεινώνδας 
13. Ζαπαντιώτης Κωνσταντίνος
14. Ζήκος  Γεώργιος 
15. Θεοδωρακόπουλος Αντώνιος
16. Θεωνάς Γιώργος 
17. Ιωαννίδης Ιωάννης 
18. Ιωάννου Αικατερίνη 
19. Καλλιτέρη  Ολυμπία 
20. Καπνόριζας Παναγιώτης
21. Καραγιάννης Γιώργος
22. Καστανάκης Θοδωρής
23. Κατσιγιάννης Επαμεινώνδας
24. Κόνιαρης Πέτρος 
25. Κυριακόπουλος Χρήστος
26. Λέκκα Ελένη 
27. Λέκκα Φανή 
28. Μαυρίδου Εύα 
29. Νικολαράκος Ιωάννης
30. Νικολάτος Κωνσταντίνος 
31. Παπαδάκη Θεονύμφη (Φαίη)
32. Παπαδημητρίου Παναγιώτης
33. Παπαδόπουλος Μιχαήλ
34. Παρασύρη Ευτυχία 
35. Πέππας Νίκολαος 
36. Πλατανίτης Ιωάννης 
37. Ρώτα Μαρία Δήμητρα (Μάντυ)  
38. Ρώτας Κωνσταντίνος 
39. Σαγρής Παναγιώτης 
40. Σκιντζού Κατερίνα 
41. Σμυρνής Δημήτριος 
42. Σταθούλης Σπύρος 
43. Συμεωνίδου Μαρία 
44. Σχινάς Χρυσόστομος 
45. Τακτικός Νικόλας 
46. Τζανάκης Γεώργιος 
47. Τράκα Ανδρομάχη (Μάχη) 
48. Χαλιώτη Ειρήνη Μαρία (Ρένα)
49. Χριστακοπούλου Βάλια

Οι ανακοινώσεις υποψηφίων με την ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «Το Μαρούσι Ψηλά!» θα συνεχίζονται και το επόμενο διάστημα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ Α. Αγάτσα, Γ. Κουμουτσάκος, Ν. Παπαθανάσης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, οι Αντιπεριφερειάρχες Λ. Κεφαλογιάννη, Γ. Κεχρής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σπ. Ευσταθόπουλος οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Λυκόβρυσης – Πεύκης, Π. Ιωάννου και Γρ. Λέων και πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης του Αμαρουσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments