Ελλάδα

Περιφέρεια Αττικής: Στα 120 εκατ. ευρώ τα έργα που έχει χρηματοδοτήσει για σχολικές υποδομές

Περιφέρεια Αττικής: Στα 120 εκατ. ευρώ τα έργα που έχει χρηματοδοτήσει για σχολικές υποδομές

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την κατασκευή ενός νέου τετραθέσιου ολοήμερου σχολείου, του 10ου Νηπιαγωγείου Μεταμόρφωσης, μετά την υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση της μελέτης ωρίμανσης, η οποία θα εκπονηθεί με χρηματοδότηση της περιφέρειας, ύψους 230.498 ευρώ, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την κατασκευή ενός νέου τετραθέσιου ολοήμερου σχολείου, του 10ου Νηπιαγωγείου Μεταμόρφωσης, μετά την υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση της μελέτης ωρίμανσης, η οποία θα εκπονηθεί με χρηματοδότηση της περιφέρειας, ύψους 230.498 ευρώ, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Η σύμβαση υπεγράφη παρουσία του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, από τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» Θ. Γιάνναρη και τον ανάδοχο στα γραφεία της ΚΤΥΠ ΑΕ, παρουσία του δήμαρχου Μεταμόρφωσης Στράτου Σαραούδα, της αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα Αθηνών Λ. Κεφαλογιάννη, του πρόεδρου των ΚτΥπ Τ. Κατσίπου και του γεν. διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και ΕΣΔΙΤ Θ. Κυριαζόπουλου.

Κατά την υπογραφή της μελέτης, ο περιφερειάρχης επανέλαβε την προτεραιότητα της περιφέρειας ως προς την δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών σχολικών υποδομών και με αφορμή την άριστη, όπως την χαρακτήρισε, συνεργασία με την ΚτΥπ, έκανε λόγο για «αρμονική συμπόρευση με απτά αποτελέσματα».

Το στρατηγικό πρόγραμμα

Αναφερόμενος δε στο στρατηγικό πρόγραμμα της περιφέρειας για την ενίσχυση των σχολικών υποδομών, επισήμανε ότι έως σήμερα έχουν ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, 82 πράξεις κατασκευής και βελτίωσης υποδομών εκπαίδευσης, συνολικού προϋπολογισμού 118.903.566 ευρώ και συγκεκριμένα:

– 30 πράξεις νέων ή ενίσχυσης υφιστάμενων κτιριακών υποδομών, προϋπολογισμού 72.973.290 ευρώ.

– 23 πράξεις μελετών ωρίμανσης νέων σχολικών μονάδων, προϋπολογισμού 6.150.451 ευρώ.

– 29 πράξεις ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιων σχολικών μονάδων, προϋπολογισμού 39.779.823 ευρώ.

Όφελος

«Σήμερα, για μια ακόμα φορά, επιβεβαιώνουμε το γεγονός ότι η Αττική αλλάζει! Και αλλάζει προς όφελος των πολιτών, των παιδιών και της ανάπτυξης. Γιατί, νέα, σύγχρονα σχολεία, σημαίνει προαγωγή της μάθησης και ενίσχυση των δεξιοτήτων, έτσι ώστε όλοι οι μαθητές της Περιφέρειας Αττικής να απολαμβάνουν υπηρεσίες εκπαίδευσης υψηλής αξίας. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με τους ίδιους και με γρηγορότερους ρυθμούς στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, έτσι ώστε η Αττική μας να διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές και εξοπλισμό σε όλα τα στάδια εκπαίδευσης, ξεκινώντας από την προσχολική και συνεχίζοντας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Γ. Πατούλης, αναφέροντας τη στόχευση για πρόσθετες χρηματοδοτήσεις για μια σειρά παρεμβάσεων, όπως την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών σχολείων, τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε υφιστάμενες σχολικές υποδομές και την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού εκπαίδευσης.

Κατά την τελετή των υπογραφών, οι εκπρόσωποι της ΚτΥΠ ΑΕ εξήραν την «εποικοδομητική και γόνιμη» συνεργασία με την περιφέρεια και προσωπικά με τον περιφερειάρχη για την άμεση ένταξη και χρηματοδότηση κτιριακών υποδομών, οι οποίες συμβάλλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση των ελλείψεων που καταγράφονται.

Συνεργασία

Ο διευθύνων σύμβουλος Θ. Γιάνναρης επισήμανε μεταξύ άλλων: «Συνεχίζουμε την άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον αγαπητό περιφερειάρχη κ. Πατούλη, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος κατασκευής σειράς σύγχρονων σχολικών μονάδων σε όλη την Αττική. Η “Κτιριακές Υποδομές ΑΕ” βρίσκεται εδώ και τέσσερα χρόνια περίπου, στην πρωτοπορία δημιουργίας υποδομών ποιότητας για τα παιδιά μας».

Αντίστοιχα ο πρόεδρος Τ. Κατσίπος αναφέρθηκε στη άριστη συνεργασία που υπάρχει τόσο με τον περιφερειάρχη, όσο και με τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής. Υπογράμμισε τη βελτίωση των υποδομών που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια και με αφορμή το νέο σχολείο, τόνισε ότι «αποτελεί ακόμη ένα δένδρο στο δάσος των σχολείων που έχουν δημιουργηθεί από την Περιφέρεια Αττικής, την ΚτΥΠ και όλους τους συναρμόδιους φορείς».

Ο δήμαρχος Σ. Σαραούδας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα που σχετίζονται με τις ελλείψεις σχολικών υποδομών, αναφέροντας ότι «η στενή συνεργασία με την περιφέρεια έχει αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα στην υλοποίηση έργων υποδομών για τον Δήμο Μεταμόρφωσης».

Τέλος, η αντπεριφερειάρχης Λ. Κεφαλογιάννη, αναφέρθηκε στην προτεραιότητα της περιφέρειας για την κατασκευή σχολικών μονάδων, τονίζοντας πως με τις κατευθύνσεις του κ. Πατούλη αξιοποιείται στο έπακρο κάθε διαθέσιμος πόρος προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments