Πολιτική

Χαράτσια και ιδεοληψίες της Αριστεράς

Χαράτσια και ιδεοληψίες της Αριστεράς

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Σαν να βρίσκονται εκτός χρόνου, κορυφαία στελέχη του Σύριζα αλλά και του ΠΑΣΟΚ μιλούν εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου για την ανάγκη πρόσθετης φορολόγησης ιδιωτών και επιχειρήσεων

Σαν να βρίσκονται εκτός χρόνου, κορυφαία στελέχη του Σύριζα αλλά και του ΠΑΣΟΚ μιλούν εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου για την ανάγκη πρόσθετης φορολόγησης ιδιωτών και επιχειρήσεων και επενδύουν πολιτικά στην εξαγγελία για ειδικούς φόρους – χαράτσια.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Τύπου του Σύριζα κ. Πόπη Τσαπανίδου προέβη σε δηλώσεις, που δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες. Η κ. Τσαπανίδου  προχώρησε στην προαναγγελία επιβολής έκτακτου φόρου στα υπερέσοδα των επιχειρήσεων κατά τις πρώτες 50 ημέρες της κυβέρνησης Σύριζα, σε περίπτωση που επικρατήσει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Η σύσκεψη των «σοφών» του ΣΥΡΙΖΑ, των συνεργατών του Α. Τσίπρα που δηλώνει (STARtv) βαθύς γνώστης της δημοσιονομικής πολιτικής, αποφάνθηκε ότι ο φόρος στα μερίσματα έχει πολύ μικρή απόδοση και δεν θέλουν να δώσουν συνέχεια στο θέμα. Ομολογούν, φυσικά, ότι ουσιαστικά φοβήθηκαν τις λαϊκές αντιδράσεις και κυρίως, την ανησυχία και την αντίδραση της μεσαίας τάξης.

Για τους ιδεοληπτικούς της Αριστεράς αυτά είναι «λεπτομέρειες» χωρίς καμία αξία. Δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την επιχειρηματικότητα, δεν τους νοιάζει καθόλου το επενδυτικό περιβάλλον. Επενδύουν στον αντισυστημικό πολιτικό λόγο και τον συναφή κρατισμό. Αδυνατούν να αντιληφθούν ότι οι πολίτες έχουν κάνει την επιλογή τους ανάμεσα στον οικονομικό φιλελευθερισμό και τις οικονομίες σοβιετικού τύπου, που δεν υπάρχουν πια…

Το παραμύθι της Αριστεράς διακινήθηκε, στην Ελλάδα, κάποιες δεκαετίες, πλέον δεν γεννά ούτε «δράκους». Το εκλογικό αποτέλεσμα στις 21/5 έδειξε ότι το αριστερό προϊόν το αγόρασε μόλις το 20% των ψηφοφόρων. Για τα μάτια των οποίων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ πλειοδοτούν τώρα πάνω σε φορολογία που εφαρμοζόμενη θα καθηλώσει την επιχειρηματικότητα. Δηλαδή, τις νέες θέσεις εργασίας, τις καλές θέσεις απασχόλησης και τους αυξημένους μισθούς που οι πάντες επιθυμούν. Μια καθ’ όλα καταστροφική ταξική πολιτική, τόσο αναχρονιστική και αποτυχημένη επιπλέον. Κι όμως επιμένουν, εγκλωβισμένοι στη φαντασιακή τους πραγματικότητα.

Με αυτόν τον τρόπο δείχνουν την αδιαφορία τους για το 80% των ψηφοφόρων, στους οποίους απευθύνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να τους ευχαριστήσει για την εκλογική επιλογή τους στις 21 Μαΐου και για να τους πείσει για την κρισιμότητα της ανάδειξης αυτοδύναμης κυβέρνησης. Πρόοδος σημαίνει μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα ενισχύσουν την ελεύθερη οικονομία και θα διαμορφώσουν τους όρους για υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης.

ΠΑΣΟΚ και Σύριζα φαίνεται να μην ενδιαφέρονται για την πλειοψηφία των πολιτών και να ασχολούνται αποκλειστικά με το ζήτημα της πολιτικής κυριαρχίας στον αντιπολιτευτικό χώρο. Εξέλιξη που ωφελεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, στο σχέδιο και στις ικανότητες του οποίου προσβλέπουν οι πολλοί.

Ποιοι όμως είναι αυτοί οι «πολλοί»; Είναι, κατά τον Α. Τσίπρα «οι ανώριμοι πολίτες που ακολούθησαν το πολιτικό σύστημα στην ανωριμότητά του αναφορικά με τη χρήση της απλής αναλογικής! Επιμένει να καταλογίζει ευθύνη για την καταψήφιση του στο μεγάλο τμήμα της κοινωνίας και να υποτιμά ευθέως τους πολίτες που υπερψήφισαν τον Μητσοτάκη. Του φταίει ότι δεν καταλάβαμε την απλή αναλογική που χρησιμοποίησε τυχοδιωκτικά, όπως έκανε το 2015 με την Ελλάδα. Τότε το 3ο δικό του αχρείαστο μνημόνιο κόστισε 100 δισ. €, τώρα οι αχρείαστες με την απλή του αναλογική εκλογές κόστισαν 100 εκ. €.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments