Πολιτική

Άδωνις: Ιδεολογική εμμονή του ΠΑΣΟΚ ο φόρος στα μερίσματα

Άδωνις: Ιδεολογική εμμονή του ΠΑΣΟΚ ο φόρος στα μερίσματα
Στο ζήτημα των ενοικίων και στη φορολογική πολιτική αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Στο ζήτημα των ενοικίων και στη φορολογική πολιτική αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και στον κ. Νίκο Χατζηνικολάου.

Αναφορικά με τα ενοίκια των κατοικιών και το real estate, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως «ένας από τους λόγους που ανέβηκαν τα ενοίκια είναι ότι πήγε πολύ καλά το ακίνητο. Στη διάρκεια της θητείας μου στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το real estate και η αγορά του real estate είχαν ορισμένες από τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία τους».

Σε σχέση με τους φόρους στα μερίσματα, ο Άδωνις τόνισε ότι: «Γίνεται λανθασμένα σύγκριση με άλλες χώρες. Η σύγκριση πρέπει να γίνεται όχι με την Ιρλανδία και με χώρες σαν την Ιρλανδία, αλλά με χώρες από τη γειτονιά μας, με γειτονικές χώρες. Αυτές οι τελευταίες έχουν φόρο στα μερίσματα 5% ή ακόμη και 0%. Το ζήτημα είναι όμως να είμαστε ελκυστικοί επενδυτικά και για αυτόν τον λόγο, δεν πρέπει να αυξηθούν οι φόροι στα μερίσματα. Αλλιώς, θα έχουμε λιγότερες επενδύσεις και λιγότερα έσοδα από τους φόρους. Το ΠΑΣΟΚ θέλει αύξηση στους φόρους μερισμάτων γιατί το πιστεύει και ιδεολογικά. Δηλαδή, ακόμη κι αν το μέτρο δεν αποδίδει δημοσιονομικά, αυτοί το θέλουν επειδή είναι σοσιαλιστές! Και ένας από τους λόγους για τους οποίους είχαμε, επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη, από ύφεση ανάπτυξη, είναι η μείωση των φόρων. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μείωσε τον φόρο στις επιχειρήσεις από το 18% στο 22%, μείωσε το φόρο στα φυσικά πρόσωπα, μείωσε τον φόρο στο μέρισμα και ούτω καθεξής.

Αυτά που λένε ΠΑΣΟΚ και Σύριζα είναι ντεμοντέ. Με αυτά τα επιχειρήματα «φάγανε» 21 μονάδες στο κεφάλι. Να μην λένε τα ίδια λοιπόν. Στελέχη του Σύριζα, όπως τον κ. Στρατούλη, τον συλλάβανε επί Σύριζα σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας. Αυτά που λένε ΠΑΣΟΚ και Σύριζα είναι ντεμοντέ.

Και να μην πουλάνε σε μένα πνεύμα. Ήμουν παρών όταν συλλαμβάνανε και μπαγλαρώνανε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Ζωή Κωνσταντοπούλου για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας. Επί ημερών Σύριζα έγιναν ακόμη και ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Όποιο fund παίρνει σπίτι, το έφερε στην Ελλάδα ο Τσίπρας, ο πρόεδρος του Σύριζα. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια.

Στον πτωχευτικό νόμο, που έχουμε ψηφίσει, υπάρχει ειδική μέριμνα για την προστασία των ευάλωτων. Ο εξωδικαστικός μηχανισμός, που έχουμε ψηφίσει, λειτουργεί καλύτερα από τον προηγούμενο. Στα τέσσερα χρόνια της κυβερνήσεως Μητσοτάκη, έχουν ρυθμιστεί περισσότερα από 38 δις. ευρώ δάνεια. Εμείς προστατεύουμε τους ευάλωτους, γιατί η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στην προστασία του λαού.

Σύριζα και ΠΑΣΟΚ υπόσχονται πράγματα που η ευρωπαϊκή νομοθεσία τα απαγορεύει.  Εκεί είναι η μεγάλη ψευτιά του Σύριζα και του ΠΑΣΟΚ. Για αυτό σέβομαι το ΚΚΕ. Γιατί αυτά που υπόσχεται τα συνδέει με την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σε σχέση με τις τιμές στα τρόφιμα, ο Α. Γεωργιάδης είπε: «Στα τρόφιμα είχαμε τον δεύτερο χαμηλότερο πληθωρισμό τροφίμων σε όλη την Ε.Ε. Και φορολογούμε τα κέρδη των διυλιστηρίων και ενισχύουμε το market pass. Και αν συνεχίσουμε αυτή την πολιτική, θα είμαστε σίγουρα σε πολύ καλύτερο σημείο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments