Ελλάδα

Εβρος: Σε επιφυλακή στρατός και συνοριοφύλακες για παράνομους μετανάστες – Πάνω από 80 άτομα σε νησίδα

Εβρος: Σε επιφυλακή στρατός και συνοριοφύλακες για παράνομους μετανάστες – Πάνω από 80 άτομα σε νησίδα
Αύξηση των μεταναστευτικών ροών παρατηρείται στα σύνορα της χώρας με την Τουρκία, μετά την ολοκλήρωση των εκλογών στη γείτονα χώρα

Αύξηση των μεταναστευτικών ροών παρατηρείται στα σύνορα της χώρας με την Τουρκία, μετά την ολοκλήρωση των εκλογών στη γείτονα χώρα. Στον Έβρο, στρατός και συνοριοφύλακες έχουν τεθεί σε επιφυλακή καθώς,  σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει από χθές κινητικότητα.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη μία ομάδα 135 ατόμων πέρασαν παράνομα τα σύνορα και συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές στη Νέα Βύσσα. Εχθες Σάββατο έγινε γνωστό ότι άλλοι 25 μετανάστες βρίσκονται στην περιοχή της Νέας Βύσσας, αλλά οριακά σε τουρκικό έδαφος.

Εντοπίστηκαν μετανάστες σε νησίδα στον Έβρο

Aπέναντι από το χωριό Μαράσια σε νησίδα του Έβρου σε τουρκικό έδαφος βρίσκονται 86 άτομα, ανάμεσά τους πολλά γυναικόπαιδα. Προς το παρόν οι μετανάστες βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος αλλά οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή.

Την ίδια ώρα με μήνυμα της, Μη Κυβερνητική Οργάνωση προανήγγειλε από χθες ότι προωθήθηκαν περισσότεροι από 24 μετανάστες σε νησίδα του ποταμού απέναντι απο τη νέα Βύσσα.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Οpen, συνεργείο του οποίου μετέβη στην περιοχή και μετέδωσε πλάνα από τους εγκλωβισμένους μετανάστες πρόκειται περίπου για μια ομάδα 70-80 ατόμων.

Κατά πληροφορίες, τα 2/3 της νησίδας αποτελούν τουρκική επικράτεια και το 1/3 ελληνική.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι του Σαββάτου (3/6) πέντε μετανάστες από το Ιράκ εντοπίστηκαν στο Σουφλί. Εκτιμάται πως εισήλθαν στην Ελλάδα από την Τουρκία διασχίζοντας με βάρκα τον Έβρο. Λίγες ημέρες νωρίτερα, 105 μετανάστες εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος στο ύψος της Νέας Βύσσας διασχίζοντας το ποτάμι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments