Πολιτική

ΝΔ και πολιτικός ορθολογισμός

ΝΔ και πολιτικός ορθολογισμός

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Αναντίρρητα, η πολιτική για να μπορέσει να υλοποιηθεί πρέπει να εδράζεται στον ορθολογισμό, στην ορθολογική κρίση των πολιτικών δρώντων.

Αναντίρρητα, η πολιτική για να μπορέσει να υλοποιηθεί πρέπει να εδράζεται στον ορθολογισμό, στην ορθολογική κρίση των πολιτικών δρώντων. Η λογική σήμερα υπαγορεύει ότι, για να κυβερνηθεί η Ελλάδα, δεν υπάρχει άλλη λύση από την αυτοδυναμία της ΝΔ. Η απλή αναλογική, για την οποία αναφώνησε «λάθος μου» ο Αλέξης Τσίπρας, αποτέλεσε ένα ακρινό αρνητικό δίδαγμα για την πατρίδα. Δεν μπόρεσε να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των υπαρχόντων κομμάτων. Κανένας δεν ήθελε κανέναν. Ως αποτέλεσμα, ήρθαν οι εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ως γνωστόν, οι εκλογές διεξάγονται για να αναδειχθεί κυβέρνηση. Και κυβέρνηση, στις 25 Ιουνίου, σύμφωνα με τη λογική, θα εκλεγεί το κόμμα που θα συγκεντρώσει το προβλεπόμενο από τον εκλογικό νόμο ποσοστό. Σε διαφορετική περίπτωση, πρέπει να υπάρξει συνεργασία κομμάτων. Αν λοιπόν η ΝΔ συγκεντρώσει ποσοστό αυτοδυναμίας, η Χώρα θα κυβερνηθεί. Αν όχι, η λογική λέει ότι ή θα πρέπει να συνεργαστεί το πρώτο με κάποιο από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα ή να ξαναπάμε σε νέες, τρίτες κατά σειρά, εκλογές.

Συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με τον Σύριζα δεν αντιμετωπίζεται ούτε υπό τη μορφή ανεκδότου. Η συνεργασία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε ενδεχομένως να υπάρξει, όπως υπήρξε και στο παρελθόν, αλλά ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι και 149 βουλευτές να έχει η ΝΔ δεν πρόκειται να συνεργαστεί μαζί της για να σχηματιστεί κυβέρνηση. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πλευρά του, για ιδεολογικούς λόγους, έχει αποσαφηνίσει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανένα από τα πολιτικά κόμματα, τα οποία βρίσκονται στα δεξιά του, δηλαδή την Ελληνική Λύση ή τον κομματικό σχηματισμό Νίκη, αν εισέλθουν στο Κοινοβούλιο.

Κατά λογική προέκταση, η μόνη λύση στην περίπτωση που το εκλογικό σώμα πέσει στην παγίδα Σύριζα – ΠΑΣΟΚ για μη «παντοδυναμία Μητσοτάκη» είναι, εκ των πραγμάτων, οι νέες εκλογές. Δηλαδή, παράταση της αστάθειας μέχρι να εκλεγεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, αφού το ΠΑΣΟΚ αρνείται τη συνεργασία. Και όλα αυτά, όταν η Τουρκία έχει ήδη μια πολιτικά ισχυρή και συνταγματικά στέρεη κυβερνητική πλειοψηφία. Για αυτό, αποτελεί πατριωτικό καθήκον να ψηφίσουμε με βάση τον πολιτικό ορθολογισμό και όχι βέβαια τα παραπλανητικά συνθήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments