Nέα της αγοράς

Οι χώρες της ΕΕ με τις καθαρότερες θάλασσες – Ποιες είναι άριστης ποιότητας

Οι χώρες της ΕΕ με τις καθαρότερες θάλασσες – Ποιες είναι άριστης ποιότητας

Πηγή Φωτογραφίας: paidorama.com

«Εξαιρετικής ποιότητας» το 95% των νερών κολύμβησης σε Ελλάδα, Κύπρο, Αυστρία, Κροατία σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν

Η πλειονότητα των περιοχών υδάτων κολύμβησης στην Ευρώπη πληρούσε τα πιο αυστηρά πρότυπα «εξαιρετικής» ποιότητας του νερού της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2022, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση για τα ύδατα κολύμβησης.

Η αξιολόγηση, που έγινε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) σε συνεργασία με την Επιτροπή, υπογραμμίζει πού μπορούν οι κολυμβητές να βρουν τις πιο καθαρές τοποθεσίες κολύμβησης στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι.

Η αξιολόγηση για τη έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα βασίζεται στην παρακολούθηση 21.973 περιοχών κολύμβησης σε όλη την Ευρώπη που αναφέρθηκαν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο για την περίοδο 2022. Αυτό περιλαμβάνει τοποθεσίες σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, την Αλβανία και την Ελβετία.

Αυτά πρέπει να παρακολουθούνται για τέσσερις διαδοχικές κολυμβητικές περιόδους πριν θεωρηθούν είτε «άριστης», «καλής», «επαρκούς» ή «κακής».

Ποιες χώρες παίρνουν «άριστα» Το 95% των υδάτων κολύμβησης γενικά στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Αυστρία και την Κροατία πληρούσαν το «άριστο» ποιοτικό πρότυπο το 2022.

Επιπλέον, στη Μάλτα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία και το Λουξεμβούργο όλα τα αξιολογηθέντα ύδατα κολύμβησης πληρούσαν τουλάχιστον το ελάχιστο πρότυπο επαρκούς ποιότητας το 2022.

Η ποιότητα του νερού στις παράκτιες τοποθεσίες, που αποτελούν τα δύο τρίτα των συνολικών σημείων κολύμβησης, είναι γενικά καλύτερη από εκείνη των χερσαίων ποταμών και λιμνών.

Το 2022, το 88,9% των παράκτιων περιοχών κολύμβησης της ΕΕ χαρακτηρίστηκαν ως άριστης ποιότητας σε σύγκριση με το 79,3% των χερσαίων περιοχών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments