Πολιτική

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη Live: «Εμείς κάναμε την παρτίδα πιο ασφαλή»

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη Live: «Εμείς κάναμε την παρτίδα πιο ασφαλή»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi/ΓτΠ

Κεντρική ομιλία σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πραγματοποίησε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κεντρική ομιλία σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πραγματοποίησε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την έναρξη της ομιλίας ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους πολίτες για την θερμότατη υποδοχή που του επιφύλασσαν. Στη συνέχεια, μίλησε για τις ιστορικές εκδηλώσεις της Ν.Δ. που έχει φιλοξενήσει η παραλία Θεσσαλονίκης.

«Την 21η Μαΐου οι πολίτες επιβράβευσαν τη δουλειά μας» και τιμώρησαν αυτούς που «επένδυσαν στην τοξικότητα», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας για το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Έπειτα πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών δεν θα σημαίνει τίποτα χωρίς νέα υποστήριξη στην παράταξη. «Μόνο τότε θα φέρει σιγουριά στον τόπο η μόνη δύναμη που έχει επιδείξει ότι μπορεί να ξεπερνά τις κρίσεις», τόνισε.

«Πολλές ακραίες φωνές στη βουλή δεν σημαίνουν απαραίτητα πολυφωνία, αλλά ίσως το αντίθετο, να οδηγηθούμε σε μία δημοκρατική κακοφωνία, ένα φρένο στο αποτέλεσμα και στην δημιουργία», σημείωσε ενώ πρόσθεσε ότι «εμείς κάναμε την παρτίδα πιο ασφαλή με έργα και όχι με λόγια του αέρα».

Μητσοτάκης: Πολλές ακραίες φωνές στη Βουλή ίσως οδηγήσουν σε δημοκρατική κακοφωνία

«Είμαστε, εξάλλου, σε έναν τόπο που ξέρει να διακρίνει κάθε φορά τις κρίσιμες αναγκαιότητες. Οι Μακεδόνες, όπως και όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες, εξουδετέρωσαν με την απλή λογική την παγίδα της απλής αναλογικής. Και είμαι βέβαιος ότι με την ίδια ωριμότητα σε λίγες μέρες από τώρα θα ζυγίσουν και το βάρος της νέας τους ψήφου, γνωρίζοντας ότι αυτή θα προσφέρει ασφάλεια στην αυριανή μας καθημερινότητα και ότι αυτή, επίσης, θα δώσει ώθηση στην αισιοδοξία για μία καλύτερη ζωή.

Η αριθμητική της κάλπης είναι αμείλικτη, πολλές ακραίες φωνές στη Βουλή δεν σημαίνουν κατ’ ανάγκη πολυφωνία, αλλά ίσως το αντίθετο, να οδηγηθούμε σε μία δημοκρατική κακοφωνία, ένα φρένο στο αποτέλεσμα και στη δημιουργία και έναν κίνδυνο στην ακυβερνησία. Είναι οι περιπέτειες που τις έχει ζήσει η πατρίδα μας και θέλει πια οριστικά να τις αφήσει πίσω».

Μητσοτάκης: Αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς και πατριώτες

Πολύ περισσότερο όταν τις εκφράζουν νεόκοποι ηγέτες, προσωποπαγή σχήματα που διαψεύδουν τελικά τις ιδέες που επικαλούνται. Η καπηλεία τον αξιών, μάλιστα, αποτελεί το κοινό σημείο αυτών των κινήσεων, είτε πρόκειται για τη δήθεν φιλοπατρία είτε το μονοπώλιο της Ορθοδοξίας. Αυτά είναι μεγέθη που ενώνουν και δεν χωρίζουν. Η ορθοδοξία είναι πολύ μεγάλη για να φυλακίζεται μέσα σε συνθήματα. Οσοι, λοιπόν, με τη συμπεριφορά τους, τελικά, προσβάλλουν το σταυρό ή τη γαλανόλευκη ας το ακούσουν καλά: αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς και τους ντεμέκ πατριώτες. Οι πρώτοι φτάνουν να εμπορεύονται μέχρι τη θρησκεία εδώ μέσα στην πόλη καμάρι του Βυζαντίου. Ενώ άλλοι τολμούν να μονοπωλούν την εθνική συνείδηση. Απέναντι σε ποιους τα λένε αυτά; σε σας στους Μακεδόνες της πρώτης γραμμής;”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments