Ελλάδα

Ζάκυνθος: Βρήκε οικογένεια ο σκύλος που τον έσερνε δεμένο από το αυτοκίνητο το αφεντικό του

Ζάκυνθος: Βρήκε οικογένεια ο σκύλος που τον έσερνε δεμένο από το αυτοκίνητο το αφεντικό του
Με νέα ανάρτησή του ο Ζακυνθινός Όμιλος Μέριμνας Ζώων ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας του σκύλου που εντοπίστηκε να σέρνεται δεμένος από το αυτοκίνητο του αφεντικού του.

Σε ασφαλή χέρια είναι πλέον ο σκύλος, τον οποίο έσερνε με το αυτοκίνητό του ένας 75χρονος άνδρας στο Γαϊτάνι Ζακύνθου. Όπως αναφέρει η Ημέρα Ζακύνθου, ουσιαστική ήταν μέχρι το τέλος η παρέμβαση του Ζακυνθινού Ομίλου Μέριμνας Ζώων, καθώς οι εθελόντριες μερίμνησαν να πάρουν αρχικά το ζώο από τον 75χρονο και στη συνέχεια, να το περιθάψουν.

Το σκυλί φέρει ελαφρά καψίματα στα πέλματα του και δεν είναι δυνατό να σταθεί όρθιο για πολλή ώρα. Είναι μεγάλο σε ηλικία και όπως διαπιστώθηκε δεν λάμβανε την απαραίτητη φροντίδα, καθώς έφερε τσιμπούρια και ψύλλους.

Δείτε τι αναφέρει στη σχετική ανάρτησή του, ο Όμιλος:

“Επί τέσσερις ώρες, δυο εθελόντριες του Σωματείου μας, τις πέρασαν στο Α.Τ Ζακύνθου, για να μπορέσει η Αστυνομία να αποφασίσει την αφαίρεση του ζώου…

Ο δράστης συνεληφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου, και όπως ενημερωθήκαμε, βεβαιώθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 30,000€ για βάναυση κακοποίηση ζώου.

– Τι δουλειά είχε να μεταφέρεται ένα ζώο στο καπό του αυτοκινήτου και μάλιστα δεμένο;

– Ποια δικαιολογία μπορεί να υπάρχει στην εποχή που ζούμε, ώστε κάποιος να μη μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια το κατοικίδιο του;

Αν δεν ήταν οι οδηγοί των διερχόμενων αυτοκίνητων να του φωνάξουν, το ζώο θα είχε βρει μαρτυρικό θάνατο σερνόμενο στην άσφαλτο…

Το σκυλί είναι μεγάλο σε ηλικία, έχει ήδη εξεταστεί από κτηνίατρο, φέρει ελαφρά καψίματα στα πέλματα του και δε μπορεί να σταθεί όρθιο για πολλή ώρα. Θα γίνουν και περαιτέρω εξετάσεις.

Κάποιοι είχαν φροντίσει να το πλύνουν, πριν το πάρουμε, ίσως για να βγει η μαυρίλα της ασφάλτου από τη γούνα του, και να του βάλουν καινούργιο περιλαίμιο.

Παρολαυτα δε πρόλαβαν να αγοράσουν αποπαρασιτικο… ήταν με τσιμπούρια και ψύλλους.

Είναι ασφαλής και κοιμάται ήσυχος… τον θόρυβο τον κάνουμε εμείς”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments