Global News

BBC: Ο ΟΗΕ καταδικάζει το κάψιμο του Κορανίου

BBC: Ο ΟΗΕ καταδικάζει το κάψιμο του Κορανίου

Πηγή Φωτογραφίας: The Independent Uganda

Μετά το περιστατικό στη Σουηδία στα τέλη Ιουνίου, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κάλεσε τις χώρες να απαιτήσουν σεβασμό και ανεκτικότητα.

Συγκεκριμένα, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Volker Türk, καταδίκασε την καύση του Κορανίου και την καταστροφή άλλων θρησκευτικών συμβόλων. Ο στόχος του βανδαλισμού είναι να προσβάλει και να προκαλέσει τους ανθρώπους, εξήγησε ο Türk στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών  στη Γενεύη. Κατόπιν αιτήματος του Πακιστάν, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών  συζήτησε αυτήν την Τρίτη σχετικά με την «ανησυχητική αύξηση των δημόσιων πράξεων θρησκευτικού μίσους», ιδίως την καύση του Κορανίου.

Ο Türk αποδοκίμασε ρητά τη ρητορική μίσους κατά των θρησκειών και τη βία κατά των πιστών. Η ισλαμοφοβία, ο αντισημιτισμός, οι ενέργειες εναντίον χριστιανών ή μειονοτικών ομάδων όπως οι Γιαζίντι είναι εκφράσεις πλήρους ασέβειας. Είναι ανεύθυνοι και λάθος, τόνισε ο Türk στη συζήτηση. Όλοι οι άνθρωποι έχουν το ίδιο δικαίωμα να πιστεύουν ή να μην πιστεύουν, τόνισε ο Ύπατος Αρμοστής. Αυτή είναι μια βασική αρχή της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.  Ωστόσο, ο Türk προειδοποίησε ενάντια στον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη Στοκχόλμη  στα τέλη Ιουνίου, ένα  Κοράνι πυρπολήθηκε μπροστά από ένα τζαμί. Η πράξη πυροδότησε οργισμένες διαμαρτυρίες σε όλο τον ισλαμικό κόσμο . Η εσκεμμένη βεβήλωση του Κορανίου θεωρείται βλάσφημη στο Ισλάμ. Υπάρχουν κυρώσεις σε πολλές ισλαμικές χώρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments