Ελλάδα

Παραδόθηκε στην Πολεμική Αεροπορία το δέκατο F – 16 Viper

Παραδόθηκε στην Πολεμική Αεροπορία το δέκατο F – 16 Viper

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η διαμόρφωση Viper παρέχει νέες και ενισχυμένες δυνατότητες ασφαλείας, δικτύωσης και αισθητήρων

Την παράδοση του 10ου αναβαθμισμένου μαχητικού F-16 στη διαμόρφωση «Viper» για την Πολεμική Αεροπορία, ανακοίνωσαν την Τετάρτη (02/08) η Lockheed Martin και η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ). Οπως επισημαίνεται, συνολικά 84 αεροσκάφη θα αναβαθμιστούν στη διαμόρφωση Viper έως το 2027. Η διαμόρφωση Viper παρέχει νέες και ενισχυμένες δυνατότητες ασφαλείας, δικτύωσης και αισθητήρων, που θα επιτρέψουν στην Πολεμική Αεροπορία να αντιμετωπίζει με επιτυχία τις αναδυόμενες απειλές στην περιοχή και να υποστηρίζει συμμαχικές αποστολές παγκοσμίως.

«Η Lockheed Martin παρέχει λύσεις αεροπορικής ισχύος για δεκαετίες, καθώς κατανοούμε πλήρως τις τωρινές και μελλοντικές απειλές» δήλωσε ο OJ Sanchez, Αντιπρόεδρος του Integrated Fighter Group της Lockheed Martin.

«Μέσα από πλατφόρμες εναέριας μάχης, όπως είναι το F-16, παρέχουμε δοκιμασμένες λύσεις ασφάλειας του 21ου αιώνα, στις οποίες οι αεροπορικές δυνάμεις σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της ΠΑ, βασίζονται για να είναι μπροστά από τις εξελίξεις, αποτελώντας τη ραχοκοκαλιά του ΝΑΤΟ και των συμμαχικών στόλων της Συμμαχίας», πρόσθεσε.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, οι εργασίες στα αεροσκάφη πραγματοποιούνται στην ΕΑΒ, με καθοδήγηση από τις ομάδες της Lockheed Martin, που βρίσκονται τόσο στην ΕΑΒ όσο και στις ΗΠΑ. Μέσω προγραμμάτων βιομηχανικής συνεργασίας που εκτείνονται για περισσότερες από δύο δεκαετίες στο πλαίσιο των προγραμμάτων F-16 της EAB, η Lockheed Martin θα έχει προσφέρει οικονομικά οφέλη άνω του 1 δις δολαρίων στην ελληνική αμυντική βιομηχανία και στην ΕΑΒ, μέχρι την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος αναβάθμισης F-16 Viper.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments