Nέα της αγοράς

6th Athens Investment Forum: Το όραμα της βιώσιμης ανάπτυξης και οι προκλήσεις για την ελληνική οικονομία

6th Athens Investment Forum: Το όραμα της βιώσιμης ανάπτυξης και οι προκλήσεις για την ελληνική οικονομία

Πηγή Φωτογραφίας: emea.gr

Το φετινό 6ο Συνέδριο θα επικεντρωθεί στην επιτακτική ανάγκη για επιτάχυνση της βιώσιμης ανάπτυξης

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και η Vertical Solutions SA διοργανώνουν το Συνέδριο 6th Athens Investment Forum, με κεντρικό θέμα:  Το όραμα της βιώσιμης ανάπτυξης και οι προκλήσεις για την ελληνική οικονομία.

Το φετινό, 6ο κατά σειρά, Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Banquet), επικεντρώνεται στην επιτακτική ανάγκη για επιτάχυνση της βιώσιμης ανάπτυξης, η οποία θεωρείται ενδεδειγμένη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, των επιπτώσεων των κρίσεων στους τομείς της υγείας, της ενέργειας και της αλυσίδας εφοδιασμού, της υψηλής πληθωριστικής πίεσης αλλά και των υψηλών επιτοκίων.  

Με δεδομένη την αβεβαιότητα που επικρατεί στην παγκόσμια σκηνή, εξαιτίας των εν λόγω συνθηκών,  θα αναλυθούν οι ευκαιρίες που προκύπτουν από την τεχνολογική αναταραχή και την ενίσχυση της ενότητας της Ευρώπης, η οποία πλέον αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις που αφορούν την ασφάλεια και τη δημοκρατία. Παράλληλα, έμφαση θα δοθεί και στο καθοριστικό ρόλο που αναμένεται να παίξει η Ελλάδα στις νέες εξελίξεις που διαμορφώνονται με εστίαση σε τομείς όπως η ενέργεια, οι επενδύσεις και οι υποδομές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών  κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Νίκος Παπαθανάσης, η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κα. Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός  Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments